Kome SMETA BOŽIĆ u Derventi?!

„Kako se bliži Božić, a i prvi puta nakon rata u organizaciji HKD Napredak i župe sv. Juraja mučenika i mi ćemo organizirati Božićni koncert u našoj župnoj crkvi za subotu 19. prosinca u 17 sati, gdje će nastupiti tamburaški orkestar i veliki Napretkov zbor iz Tuzle. Za tu prigodu želja nam je bila ukrasiti crkvu, ali i jedan bor ispred crkve, kako bismo za taj koncert napravili božićni ambijent. Nažalost lampice nisu mogle izdržati niti jednu noć, a da nisu nekome zasmetale“, kazao je derventski župnik vlč. Filip Maršić napomenuvši kako je policija izišla na teren i obavila očevid s tim da dosadašnje iskustvo pokazuje kako vjerojatno nitko neće odgovarat kao ni prigodom nedavnog pokušaja provale u župnu crkvu i razbijanja prozora na kapelici u obližnjim Kuljenovcima.

„Od gradskih vlasti očekujem da s riječi prijeđu na djela, jer od lijepo izgovorenih riječi se ne živi. Mi Hrvati, katolici ovog kraja nismo i ne želimo biti građani drugog reda kako nas se sada tretira, a to nam pokazuju mnoge činjenice“, riječi su župnika Maršića koji je podsjetio na brojne krađe šume, obijanja kuća i razbijanja prozora njegovih malobrojnih župljana te naveo da još uvijek nije uklonjen kafić „Imperijal“ kojim je zatvoren jedan od ulaza u župnu crkvu kao i da gradske vlasti nisu spremne osvijetliti župnu crkvu. Pozvao je sve povratnike da budu uporni u traženju svojih prava zajamčenih Daytonskim sporazumom te da se zalažu za dostojanstven i miran suživot kao jednakopravni građani.

Izrazio je očekivanje da gradske vlasti zaduže komunalnu službu kako bi i kićenje borova ispred župne crkve ušlo u predstojeće novogodišnje kićenje grada.