FOTO  'Kolona sjećanja' Tuzla, Gornja Obodnica – Vukovaru

Kolona sjećanja Vukovar, Tuzla
Branitelji koji su krenuli na ovaj put navode kako je 'Kolona sjećanja' čin kojime žele poručiti kako su uz Vukovar i danas i kako nisu zaboravili kroz kakve strahote su prošli građani Vukovara. 'Kolona sjećanja' koja je danas krenula iz Gornje Obodnice organizovana je već petu godinu zaredom.

"Najveći genocid nakon II svjetskog rata je nešto što se zaboraviti ne smije, vrijeme je pred nama da gradimo odnose i da svako učini koliko može da bi se govorilo o oprostu, ali o zaboravu nikako! Naši branitelji koji su branili Hrvatsku a kasnije i Bosnu i Hercegovinu od agresora žele na ovaj način odati počast stradalima u gnusnom zločinu nad Vukovarom, a što namjeravamo raditi i u budućnosti", naveo je Matija Mrkonjić, učesnik 'Kolone sjećanja'.

Nakon polaska iz Gornje Obodnice, učesnici su se zaputili prema Drijenči i Brčkom, gdje će im se priključiti i ostali učesnici kolone, te že zajedno nastaviti put Vukovara.

Nakon prepješačenih 130 km, 'Kolona sjećanja' Tuzla Gornja Obodnica - Vukovaru u sam Vukovar bi trebala stići 18.11, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara.