Kolona s puta M-17 zaglavljena kilometar od hotela u Mostaru

...i sa košarkašima "Hemofarma", jutros oko 6.00 sati krenula su prema Mostaru, ali još nisu stigla do hotela "Ero" gdje bi putnici trebalo da budu smješteni.

Zoran Stojnić, vozač autobusa banjalučkog "Autoprevoza", u kojem je bilo troje djece, rekao je Srni da je kolona zaglavljena u gradu kilometar od hotela "Ero" i da čeka pomoć, jer su mostarske ulice kao bob staze i ljudi ne mogu da ostave svoja vozila niti da idu dalje.

Stojnić je naveo da su putnici prošli pravi pakao i da je riječ o velikoj neogovornost vlasti.

"Ušli smo u Mostar, ali ovdje je katastrofalna situacija. Snijeg je veliki, probijamo se stalno, a mašine idu ispred nas. Prometna je samo jedna traka", rekao je Stojnić za Radio Republike Srpske.

On je naveo da su svi putnici živi i zdravi i da su jutros dobili pomoć.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite Srni je potvrđeno da su do putnika došli noćas u 1.00 čas iz pravca Jablanice, te da su se jutros do 6.00 sati probijali prema Mostaru. Nikom od putnika nije potrebna medicinska pomoć.

U mostarskom hotelu "Ero" Srni je rečeno da košarkaši vršačkog "Hemofarma", putnici iz autobusa banjalučkog "Autoprevoza", te iz velikog broja vozila, koji su bili zavijani u mjestu Drežnica, još nisu stigli u ovaj hotel.

Troškove smještaja u hotelu "Ero" platiće Vlada Federacije BiH.

U akciji spašavanja osim pripadnika civilnih zaštita iz Jablanice i Mostara učestvovale su Gorska služba za spašavanje, te pripadnici Federalne uprave policije i deminerski timovi iz Mostara i Jablanice.