Kiša, snijeg, olujni udari juga u BiH

 Kiša, snijeg, olujni udari juga u BiH
Temperature zraka u 7.. sati: Bihać, Gradačac, Jajce, Prijedor i Sanski Most 0 stupnjeva, Banja Luka 1, Doboj i Tuzla 2, Bijeljina, Brčko, Bugojno i Sokolac 3, Ivan Sedlo i Srebrenica 4, Sarajevo 7, Livno 9, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar 13 i Neum 15 stupnjeva.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH prije podne padat će snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim područjima kiša. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, kiša će u centralnim i sjeveroistočnim područjima prelazit u susnježicu ili snijeg.

Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom. U Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše.

U Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti.

Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4, a u ostalim područjima temperatura zraka između 6 i 12, na jugu i do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i tokom noći, padom temperature zraka, kiša može prelazit u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka između 8 i 11 stupnjeva.