FOTO  KAMPANJA U BIH Mostar se pridružio registraciji za 'Race for the cure'

Novi pogled 2022 race for the cure
Hercegovina.info

Registracije za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini - Utrku/šetnju za ozdravljenje 'Race for the Cure' čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH održane su ovog vikenda širom Bosne i Hercegovine. 

Ovu aktivnost organizirala su Udruženja pacijentica iz Banje Luke, Mostara, Tuzle, Zavidovića, Jajca, Hadžića, Goražda, Cazina, te Orašja, Bugojna, Širokog Brijega, Kaknja, Livna, Kiseljaka, Gradačca, Bihaća, Brčkog i Zenice.

U Mostaru je registraciju bilo moguće izvršiti tijekom subote na platou Mepasa gdje su članice udruge 'Novi pogled' zainteresiranima davale upute, balone i promo materijale. Otvorene su i online registracije na raceforthecure.eu gdje možete napraviti svoj tim.

Kroz uplatu simbolične registracije od 10 KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te sudjeluju u Utrci/šetnji za ozdravljenje 'Race for the Cure' koja će biti održana 25. rujna u Sarajevu u organizaciji Udruženja 'Think pink – Zajedno smo jedno'. 

Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu. Urka/ šetnja za ozdravljenje 'Race for the Cure' je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. 

U Europi, zahvaljujući 'Race for the Cure' organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da radi o najučestalijem karcinomu kod žena.