Kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. svibnja

prognoza vremena, praznik rada, rostilj, rostilj, kako pripremiti dobar roštilj

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda navodi kako će danas u cijeloj BiH biti sunčano vrijeme uz jutarnje temperature u Bosni od 5 do 8 stupnjeva Celzijevih i Hercegovini oko 12 stupnjeva, dok će se dnevne temperature kretati od 18 do 23 stupnja na jugu države.

U nedjelju će biti također sunčano i toplo vrijeme uz jutarnje temperature od 8 do 12 stupnjeva i dnevne do 25 stupnjeva. Nakon toga slijedi pogoršanje vremena i zahlađenje.

U ponedjeljak, kažu klimatolozi, slijedi naoblačenje koje će u poslijepodnevnim satima prerasti u jaku kišu u cijeloj zemlji. Temperature će se kretati do maksimalnih 17 stupnjeva. Kiša će padati u BiH i u utorak, dok se u srijedu očekuje sunčano vrijeme uz temperature koje su prigodne za ovo doba godine. I u četvrtak, tvrde iz norveškog meteorološkog instituta, bit će sunčano i toplo vrijeme.

Ono što će rastužiti sve svakako je najava da će u petak, 1. svibnja koji je neradni, također tijekom cijeloga dana padati kiša, a temperature će se spustiti u jutarnjim satima na do 5 stupnjeva, dok će maksimalne dnevne biti oko 15 stupnjeva na jugu zemlje. Prvosvibanjski roštilj neće se moći zapaliti ni 2. svibnja, u subotu, jer je i za taj dan najavljena jaka kiša koja će dodatno spustiti temperature. Potpuno razvedravanje, tvrde klimatolozi, slijedi tek u iduću nedjelju ili ponedjeljak