Kakve veze imaju prosvjedi za JMBG sa Armijom BiH?

Automatski gasim TV kad organizator prosvjeda ili jedan od organizatora na megafon viče „dolje privatizacija!". Tražio sam poveznicu JMBG, beba, privatizacije, ali ništa. Ne ide.

Obuhvaćen općim ludilom prosvjeda, vjerojatno nekim automatizmom sam ubačen u Facebook grupu koja se bori za prava beba i JMBG. Naravno, prihvaćam i prelistavam stranicu da malo bolje uđem u „đir" i ostanem začuđen. Opet tražim neku ludu poveznicu JMBG-a, beba, nacionalizma, ljiljana, šahovnice, četiri s... Zašto u toj grupi ja, ti, on, netko deseti mora biti šikaniran? Zašto imam osjećaj da ne pripadam ovoj državi i ovakvom društvu?

Zašto ja u toj grupi moram vidjeti niz objava sa simbolima Armije BiH i nekim glupastim nabrijavajućim stihovima poput „do konačne pobjede"? Armija BiH i konačna pobjeda mi se nekako ne slažu uz prosvjede. Kako očekivati Aleksandra iz Prijedora, Antu iz Ljubuškog na prosvjedima uz zastavu pod kojom su ubijeni njihovi najbliži, otac, brat, rođak?

Kako očekivati nekoga na prosvjedima gdje se vijori velika trobojnica s užarenom petokrakom kome je ta ista petokraka nanijela zlo?

Facebook grupa Hrvatska Republika Herceg-Bosna