Jučer zagrijalo do 30°C,pa udarilo olujno nevrijeme praćeno tučom, a od ponedjeljka u gorju moguć je čak i snijeg

kiša
Osim iznadprosječne topline i južine, u većini BiH i Hrvatske čak i izraženije nego u četvrtak - štoviše, na istoku ponegdje i vrućine - u petak će mnogima još važnija meteorološka vijest biti sve češći pljuskovi, grmljavina, zahladnjenje, mjestimice i olujno nevrijeme s tučom - najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i drugdje, najkasnije u Podunavlju, gdje će do promjene vremena doći tek u noći na subotu.

Od subote će biti promjenljivo i osjetno svježije nego u srijedu i četvrtak, posebice na kopnu. Povremeno će biti kiše, u većini krajeva najobilnije potkraj nedjelje i tijekom ponedjeljka, kada je u gorju, osobito višem, moguć i snijeg, prognozira za HRT Zoran Vakula.

Osim nestalnog vremena, na Jadranu će i vjetar biti raznolik - nakon često jakog, gdjekad i olujnog juga u petak, u subotu će prolazno zapuhati uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u nedjelju opet umjereno do jako jugo, a u ponedjeljak i utorak mjestimice još i jača bura i sjeverozapadnjak...

Od subote promjenljivo, svježije...

"U danima koji slijede na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i pljuskovima s grmljavinom, a obilnija oborina vrlo je vjerojatna u ponedjeljak. Jugozapadni vjetar okrenut će na sjeverozapadni i sjeverni, od nedjelje i sjeveroistočni. Osjetno će zahladiti, pa je u ponedjeljak u gorju moguća i susnježica i snijeg, ponajprije u višim predjelima.

Na Jadranu će biti promjenljivo, na sjevernom Jadranu u nedjelju i ponedjeljak i pretežno oblačno. Kiše, pa i pljuskova s grmljavinom u subotu će biti osobito na jugu, u nedjelju na sjevernom dijelu, a u ponedjeljak gotovo posvuda, pri čemu će ponegdje biti i obilnije kiše. Od utorka pak rjeđe i u manjim količinama. Umjereno jugo i jugozapadnjak, okrenut će na sjeverozapadnjak i buru, koji će u ponedjeljak biti i jaki. Temperatura zraka u padu.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing.