Još veće privilegije probranim

JFederalno ministarstvo prometa i komunikacija pripremilo je odluku o otpisu oko 2,5 milijuna KM duga koji je BH Airlines nagomilao u protekle dvije godine. I u ranijim sazivima Vlada FBiH skoro svake godine je otpisivala nastale dugove ove tvrtke, od neplaćenog zakupa poslovnih prostora pa do usluga navigacije i kontrole letenja na zračnim lukama u BiH.

"Nijedna takva odluka nije protuzakonita, pa tako ni ova koja je spremljena. Želimo, kao i druge države, dati svoj doprinos u poslovanju BH Airlinesa" rekao tim povodom federalni ministar prometa Nail Šećkanović.

Vlasništvo nad kompanijom

Na konstataciju novinara Dnevnog avaza kako BH Airlines nije potpuno državna kompanija nakon što ga je dokapitalizirao Turkish Airlines, Šećkanović je uzvratio kako je to točno, „ali se zaboravlja kako je većinski vlasnik i poslije dokapitalizacije Vlada FBiH s udjelom od 50,93 posto“.

Vlada FBiH nije većinski vlasnik niti jedne tvrtke nego Federacija BiH (država). Vlada u ime vlasnika zastupa njegov kapital, a to nije isto. Nisu ista ni prava ni obveze. Novčano pomaganje bilo kojoj tvrtki (bez obzira na strukturu vlasništva), pa i otpust dugova, bez za to prethodno raspisanog natječaja protuzakonito je i predstavlja klasičan primjer zlouporabe položaja radi pribavljanja koristi trećim osobama. 

"Naša obveza, i prema ugovoru o dokapitalizaciji, je pomagati rad kompanije, a otpis dugova jedan je od načina. Posebno je bitno da bi isti iznos koji otpiše Vlada, Turkish Airlines uložio u razvoj kompanije, školovanje kadrova i osiguranje novih linija. Naravno, omjer vlasničkog kapitala ne bi se mijenjao" naglasio je Šećkanović.

Nelojalna konkurencija

BH Airlines još otplaćuje liznig veći od deset milijuna KM Hypo Alpe-Adria banci i Hypo Leasingu za ponovno pokretanje kompanije i nabavku dva zrakoplova od prije šest godina.

Ministar Šećkanović je Dnevnom avazu najavio kako je "Moguća opcija da cijeli posao, uz, naravno, otplatu kredita i lizinga, prebacimo na našu Razvojnu banku FBiH, jer bi uvjeti vraćanja novca bili povoljniji".

"Kao i sada, dio novca za te namjene bio bi osiguran naplatom putničke takse za razvoj i unapređivanje avioprometa u FBiH" dodao je.

Prebacivanje sredstava od naplate bilo koje takse samo jednoj tvrtki koja posluje na tržištu zajedno s ostalim zračnim prijevoznicima, je također protuzakonito i krši temeljne ustavne odredbe ravnopravnosti vlasništva i zaštite konkurencije piše Poslovni portal.