Još nema dogovora o HT Mostar

HT MOSTAR, Stipe Prlić, Fotelja, HT MOSTAR, Eronet, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Stipe Prlić, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, RAK, HT MOSTAR, vd direktor, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, imenovanje, ivica mudrinić, Stipe Prlić, HT MOSTAR, kazna, RAK, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, platformaši, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Eronet, Vilim Primorac, Žarko Pušić, Slobodan Vasković, HT MOSTAR, ante krešić, HT MOSTAR, HT Eronet, slaven grbavac, HT Eronet, Eronet, dobit, Eronet, HT Eronet, pranje novca, Stipe Prlić, Zoran Bakula, Eronet, HT Eronet, čestitke, HT MOSTAR, skupština, travanj, HT Eronet, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, plaće, dobit, Vilim Primorac, HT MOSTAR, revizija, Federacija Bosne i Hercegovine, Federacija BIH, Stipe Prlić, HT MOSTAR, otkaz, HT Eronet, Vlada FBiH, kupovina
O ovoj točci dnevnog reda, iako je trebala biti riješena prije mjesec dana, neće se raspravljati jer ministar prometa i veza Nail Šećkanović ne predlaže to za dnevni red, rekao nam je federalni ministar kulture i dopredsjednik Vlade Gavrilo Grahovac.
“Istina je da Šećkanović već mjesec dana šuti o ovome pitanju i ne predlaže rješenje”, rekao je Grahovac i dodao da se Šećkanovića i neke stranke treba pitati zašto je to tako.

Neimenovanje utječe na rad

Neimenovanje direktora HT-a ima utjecaj na cijeli rad i poslovanje HT-a, a iako je federalna Vlada većinski vlasnik ove kompanije, ministri koji sjede u njoj ne rade ništa da to stanje promijene. Resorni ministar Šećkanović već dva mjeseca ne želi odgovoriti na upit zašto ne predlaže rješenje za HT i zašto ne smijeni članove Nadzornog odbora koje je postavila Vlada, a koji ne ispunjavaju naloge koji im se daju. Napomenimo da je 4. studenoga prošle godine Vlada dala odluku za imenovanje Stipe Prlića, ali da tri člana Nadzornog odbora nisu željela postupiti po toj odluci. Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Žarko Pušić ipak se nada da će ovo pitanje biti uskoro riješeno te da će se time konačno stvoriti preduvjeti za imenovanje Uprave.

Moguće rješenje

Ako federalna Vlada u ponedjeljak započne raspravu o HT-u, kako mnogi tvrde da bi se moglo dogoditi, razrješenje triju “neposlušnih” članova NO-a moglo bi se očekivati na sjednici koja će najvjerojatnije biti održana ponovno 22. veljače. Iz HT-a poručuju da ulažu sve nade u Vladu, koja bi trebala u idućim danima razriješiti tri člana NO-a i imenovati privremeno nova tri člana s aktualne liste. Nakon toga odmah bi se sazvala sjednica Nadzornog odbora s troje novih članova, te bi se u najskorije vrijeme riješila agonija koja trenutačno vlada u ovoj kompaniji. HT već pola godine radi bez Uprave.

Pola godine bez Uprave


Napomenimo da HT već pola godine radi bez uprave i da, bez obzira što poduzeće dobro funkcionira, postoji napeto ozračje zbog situacije u kojoj su se našli, ne svojom pogreškom. Zbog svega navedenog iz HT-a poručuju da nitko nema pravo ugrožavati pravo radnika i komitenata da normalno funkcioniraju.

Pokušaj osporavanja natječaja

Napomenimo da je 4. studenoga Vlada dala odluku za imenovanje Stipe Prlića, ali da tri člana Nadzornog odbora nisu željela postupiti po poj odluci. Samo dva mjeseca nakon toga jedan dio Vlade nametnuo je pitanje valjanosti natječaja, jer su smatrali da se kosi sa Zakonom o vladinim i ministarskim imenovanjima. Također, neki ministri su smatrali da je prekršen Statut HT-a, što je argumentirano osporio ministar Šećkanović.

Piše: Vanja Bjelica