Jedno razbojstvo i 19 prometnih nezgoda proteklog vikenda

U oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja i to ; na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1.

U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 19 prometnih nezgoda ; četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.

Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Mostar 15, na području PU Čapljina 2 i na području PU Konjic 2.

Od evidentiranih događaja izdvajamo : - 05.02.2010.godine u PU Konjic obratio se D.B. iz Konjica i prijavio da su na Rimokatoličkom groblju s tri grobnice otuđene mesingane alke. Izlaskom na lice mjesta pripadnika policije, te širim pregledom, utvrđeno je da je na spomenutom groblju izvršeno otuđenje 48 mesinganih alki. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su počinitelji ovog kaznenog djela J.K.(1991), D.F.(1991), A.L.(1992) i S.Ć.(1992) svi iz Konjica. Isti su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama radi krim.obrade.

- 07.02.2010.godine u PU Mostar je prijavila djelatnica sportske kladionice „Wilijams“ u Ul.K.Tomislava, da je u kladionicu ušla NN muška osoba i uz prijetnju nožem tražila novac. Nakom što je uzeo novac isti se udaljio u nepoznatom smjeru. Odmah su o svemu upoznate policijske patrole na terenu, kao i Odjel krim.policije.

Mup HNŽ