Jašarević ne priznaje Sud BiH

Mevlid Jašarević, teroristički napad, vehabije, Sarajevo, Mevlid Jašarević, teroristički napad, oporuka, vehabije, terorizam, teroristički napad, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Sarajevo, amerikanci, BIH, dušmani, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, suđenje, sud bih, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, plač, majka, Mevlid Jašarević, terorizam, Mevlid Jašarević, optužnica, sud, terorizam, Mevlid Jašarević, Mevlid Jašarević, sud bih, zatvor, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Vjekoslav Vuković , terorizam
Priznajem samo sud alaha", izjavio je Jašarević nakon što je dva puta tijekom glavnog pretresa odbio da ustane pred sucem.

Izvještač Srne javlja da je na zahtjev suca Branka Perića, nakon pauze i uvjeravanja branitelja, osumnjičeni za terorizam pristao da skine tradicionalnu vehabijsku kapicu.

Sucu je rekao da "ne priznaje zakone koje donose ljudi".

Tužiteljstvo je ranije najavilo da će izvesti 39 svjedoka i više od sto materijalnih dokaza, među kojima su i video-snimci terorističkog napada na Američko veleposlanstvo, kao i Jašarevićeva oproštajna poruka.

Jašarević je iz automatske puške ispalio 105 metaka na zgradu Američkog veleposlanstva u Sarajevu i ranio pripadnika osiguranja zgrade Mirsada Velića.

Centar Sarajeva Jašarević je držao u blokadi oko 45 minuta, dok ga u nogu nije pogodio i onesposobio snajperista MUP-a Županije/Kantona Sarajevo.

Optužnicu protiv njega podiglo je i američko Ministarstvo pravosuđa i ona se sastoji od 10 točaka. Ako bi Jašarević bio optužen po svim točkama, dobio bi više od 100 godina zatvora.

Iz Veleposlanstva SAD u BiH poručili su da imaju puno povjerenje da će Tužiteljstvo BiH privesti pravdi vehabiju Jašarevića i da će Sud BiH osigurati pravedno saslušanje.