JAKO Gradonačelniče i nas žalosti što Barbarić odmah nije smijenjen i što stvarate dubioze s nesposobnim menadžmentima

Mario Kordić
Hercegovina.info

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, čovjek od kojeg se očekivalo više, nastavio je raditi u stilu prethodnika, pa u nekim segmentima čak i gore. 

Nakon informacije da je direktor Mostar parkinga Ivan Barbarić sebi, blagajnicima i još nekima osigurao besplatan parking, a koja je uznemirila javnost, a nakon kojeg su i njegovi HDZ vijećnici za smjenu Barbarića, pa i kompletan Gradski odbor HDZ BiH za smjenu tog čovjeka (izuzevši Kordića i Zeljku), gradonačelnik je stao čvrsto u njegovu obranu. Da brani neobranjivo. 

Štoviše, umjesto da čisti nesposobne direktore, nagrnuo je na medije u Mostaru, dovodeći ih u kontekst trovača javnosti. 

Hercegovina.info će, posve netrovački kao i do sada, u narednom razdoblju, nizu kaznenih prijava pridodati i onu protiv direktora Barbarića, pa neka institucije utvrde može li direktor i njegovi prvi suradnici imati pravo na ono na što nijedan drugi građanin Mostara nema pravo-besplatan parking, i temeljem koje odluke su to sebi uredili.

Gradonačelnik o Barbarićevu parkiranju gratis na svim gradskim parkinzima nije rekao ni slovo, a temu je odveo u kontekst suradnje s Unis Telekomom, tvrtkom koju je do jučer hvalio na sva zvona, a s kojom je pukla tikva. 

Gradonačelnik je 'medijima trovačima javnosti' kaže 'jako pomogao' također, a oni sad ovako, što će reći da bi proračunska sredstva predviđena za medije u Mostaru trebala služiti za lijepo pisanje o vlasti, kako je to tumačio onaj koji mu je sredstva za medije proslijedio, što će reći da ta sredstva tumači kao babovinu, a ne proračunska, narodska, za medije koji bi trebali raditi za narod. 

„Ono što mene muči je sklonost nekih medija u Gradu Mostaru, kojima je i grad Mostar, kad su u raspodjeli javna sredstva jako pomagao, da su se stavila u službu kojekakvih politika, politikanstva i sitnog strančarenja, to me jako ražalostilo. Naime, krenula je jedna viktimizacija, jedno osuđivanje ljudi. Nemam ništa protiv toga, svi mi kad smo dolazili raditi počeli su biti svjesni da ćemo biti pod lupom javnosti. Ono što mene žalosti, što se nitko meritumom ne bavi. Paušalno se iznose neki dokumenti, navodno se desilo ono, navodno se desilo ono. To jako zabrinjava ove ljude. Kroz medijske zapise, čak i s ove govornice stvaramo animozitet prema ovom gradu umjesto da budemo proaktivni, pozitivni i objašnjavamo da je to dobro. Jako se trude da otruju ovu javnost, zaustave neke pozitivne procese u Gradu i to me jako, jako žalosti. Što se tiče samog Mostar parkiga, nakon natpisa, ja sam razgovarao s direktorom, zatražio cjelovito izvješće, dio sam dobio, a dio ću dobiti narednih dana, tako da ću se obratiti javnosti sa službenim dopisom da razjasnimo tu situaciju“, kazao je gradonačelnik Mostara o natpisima o Mostar parkingu. 

Grad Mostar po dva ili tri mjeseca ne odgovara na upite Hercegovina.info portala, vezano za konkretne probleme građana, prije svega urbanizam. Taj je mrak još mračniji otkako je nove vlasti.

Mario Kordić

Ni direktor Parkinga do današnjeg dana(12 dana od upita) nije odgovorio na upit našeg portala zašto je čelnim ljudima Parkinga parking gratis, a gradonačelnik kaže da treba donositi sve strane priče. Sve strane priče, ili priču koja vam odgovara, pitamo? Inače, Barbarić nije jedini nesposoban direktor u Mostaru, tu je svakako i Zračna luka iz koje lete ptice, a kojom je Kordić zadovoljan. Zadovoljan je i dobročiniteljem Nikom Marušićem i ne vidi ništa sporno u njegovim brojnim muljažama. 

Nažalost gradonačelniče, ne možemo dijeliti vaše oduševljenje općenito svime, a posebno ne direktorima koji su primjer kako ne treba, niti zastupati ono što ne valja, i borit se za to suludo i grčevito.

Treba dodati da je Mostar, ne zna se temeljem čega, je li to ugovor, javni poziv ili nešto treće, angažirao tvrtku Lanaco iz Banja Luke da im podigne sustav naplate parkinga u Mostaru. Kada smo im poslali upit temeljem čega imaju suradnju s Mostarom, PR se iznenada razbolio. 

Inače, osim na naš portal, vidno uznemireni gradonačelnik, u želji da obrani Barbarića nagrnuo je i na vijećnika HRS-a Silvija Bubala, te Unis Telekom. Dotičnima ostavljamo da se sami brane. 

Štoviše, doveo je rad našeg portala u kontekst oporbenih stranaka, valjda naviknut na slijepo praćenje velikog broja medija koji desetljećima sustavno prate njegovu stranku u Mostaru. Na žalost vašu, mi nismo pratitelji stranaka. Niti ćemo biti. 

Dodajmo da je prije medija imao osvrt na HRS-ova vijećnika Silvija Bubala. 

"Naime, Mo-Bus, odnosno Mo-parking, je poduzeće koje je, ako se dobro sjećam osnovano 2012. godine, prije 2 godine smo mi, ovaj dom ovdje oformljen krenuli sa rješavanjem silnih problema, između ostaloga i Mo-parkinga. Od 2012. do 2020. godine kad smo mi krenuli upravo na inicijativu istog vijećnika ovog, odnosno na njegovu, neću reći inicijativu, nije bio tad vijećnik, ali na njegovo nastojanje, odnosno borbu njegovu da se nekako uspostavi poduzeće Mo-parking jer dotični gospodin radi u jednoj ustanovi koja je dijelom vezana uz posao Mo-parkinga, ovaj svesrdno se potrudio da Mo-parking nikad ne zaživi. Rezultat tog njegovog rada i truda je 3.000.000 KM, ako se sjećam, gubitka, odnosno početka rada Mo-parkinga, masa djelatnika koje je tad pokojni gradonačelnik  zaposlio da krene sa uređivanjem mirujućeg prometa je tad nesretno završilo, da su izgubili svoj posao, nisu imali plaću, ostali su u nekom vakuumu i evo to je ono što je on napravio tada", istaknuo je obrativši se Bubalu. Nakon toga je Bubalo istaknuo da se radi o kleveti i najavio tužbu. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.