Jak vjetar stvara poteškoće vozačima u Hercegovini

vremenska prognoza, bihamk, promet, stanje na cestama, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, ceste, ceste mostar, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bugojna i Ključa. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolnik. Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je promet na magistralnoj cesti M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrižja ulica Rajlovac i Safeta Zajke.

Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoceste A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Od ostalih cesta sa aktualnim radovima izdvajamo magistralne ceste: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Rama-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i ceste na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i prometince u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prijelazima  nema dužih zadržavanja.