Izvještaj Tužiteljstvu BiH: Sumnja se na ratni zločin kod Konjica

prijava za ratni zločin, pu trebinje, Fadil Novalić, Tužiteljstvo BiH, fahrudin solak, fikret hodžić, respiratori

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje danas su dostavili Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv osoba inicijala Z.A. i N.H. zbog postojanja sumnje da su počinili kaznena djela zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Sumnjiče se da su kao visoki časnici Armije BiH, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, na području općine Konjic, 19. travnja 1993. godine u Donjem selu, zajedno ili skupa sa drugima planirali i organizirali sustavni napad usmjeren protiv civilnog stanovništva srpske i hrvatske nacionalnosti, vršeći progon istog, kojom prilikom su lišena života četiri civila srpske nacionalnosti – navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Trebinje.

Napominju da su u ovoj godini Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostavili šest izvještaja za počinjena kaznena djela ratnog zločina, protiv sedamnaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena kaznena djela tijekom 1992. i 1993. godine na teritoriju općina Konjic, Čapljina i Gacko.