Izetbegović prijeti iz Podveležja: Treći hrvatski entitet je nastavak zločinačkog pothvata

... zajednički zločinački pothvat kojemu je u Den Haagu izrečena presuda.

"Bio je to udruženi zločinački pothvat hercegovačkih Hrvata s Tuđmanovim režimom. Od sada tko god spomene treći entitet i Herceg Bosnu nastavlja zagovarati zločinački pothvat", rekao je Izetbegović na svečanosti posvećenoj bošnjačkoj Armiji BiH u Podveležju nedaleko od Mostara.

Ustvrdio je kako je haaška presuda zaslužena kazna za počinjene zločine.

"Ne radujemo se ničijem jadu, ali su ga zaslužili. Kazao sam prije dvije godine da će Bosna brže ili spornije ići k EU i napretku, a oni će ići u Haag. To su i zaslužili", dodao je bošnjački član predsjedništva BiH.

Po njegovim riječima, Mostar je postao grad slučaj kada su, kako je rekao, "1993. godine srušili 600 godina star most, otvaranjem konclogora za Bošnjake, njihovim protjerivanjem, te korištenjem vjerskih simbola za pokazivanje dominacije".

"Grad slučaj su nastavili praviti kada su vjerske simbole koristili da pokažu dominaciju. Isus Krist bi se postidio onoga kako su zlorabili križ stavljajući ga na mostarsko brdo koje pripada svakom Mostarcu, ne samo katolicima", rekao je Izetbegović, očito aludirajući na 33-metarski križ na brdu Humu koji je podignut na jubilej 2000. godine od rođenje Isusa Krista.

Po Izetbegovićevim riječima, Mostar se neće preustrojiti na štetu Bošnjaka.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović u istoj je prigodi ocijenio Mostar i Hercegovinu prevažnima za Bošnjake u BiH.

"U Hercegovini se rješava bošnjačko pitanje. U Mostaru, posebno je bošnjačko pitanje", rekao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Kavazović. On je govoreći o aktualnim pregovorima oko traženja političkog rješenja za Mostar istaknuo da će Bošnjaci "uvijek, u presudnom trenutku, ustati na noge i obraniti svoju slobodu".

Mostarski muftija Seid Smajkić ocijenio je da je prepuštanje Mostara hrvatskoj politici "međunarodni projekt". "Bošnjaci neće dozvoliti da se područje Mostara prepusti velikohrvatskom projektu demaskiranom u Hagu", rekao je Smajkić.

Bošnjačke braniteljske udruge proistakle iz Armije BiH organizirale su obilježavanje 21. godišnjice pobjede nad srpskim agresorom u dolini Neretve, kojega su u zajedničkoj operaciji Čagalj porazile udružene postrojbe Hrvatskoga vijeća obrane, Hrvatske vojske i HOS-a kojemu je bila pridodana jedna postrojba Samostalnog mostarskog bataljuna sastavljena od Bošnjaka koja je tada bila pod zapovjedništvom HVO-a.

(seebiz.eu)