Izdan meteoalarm za danas i sutra u BiH

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri
Očekuje se jače naoblačenje koje će prouzročiti obilnije oborine u cijeloj zemlji. Jake oborine očekuju se od poslijepodnevnih sati i u noći na subotu. Krajem dana doći će do pada temperature zraka i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu. Sutra nas u cijeloj zemlji očekuju oborine, s tim da će u Bosni padati snijeg i susnježica, dok će u Hercegovini biti oblačno s kišom, a temperatura će se kretati između -2 do 5 stupnjeva. U nedjelju nas očekuje blagi porast temperature, ali bez velikih oborina. Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog očekivanih oborina u cijeloj zemlji.

Kako se navodi u upozorenju, meteorološka pojava za koju se izdaje upozorenje odnosi se na obilne oborine u cijeloj zemlji za vremenski interval od danas od 15 sati do subote (6 sati). Očekivana količina oborina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne je od 30 do 70 litara po četvornom metru.

U većem dijelu Bosne očekuje se od 20 do 50 litara kiše po četvornom metru. Krajem dana i u noći na subotu padom temperature zraka kiša će prelaziti u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U prvoj polovini idućeg tjedna očekuju se nove oborine. Prema dugoročnim prognozama, jače oborine mogu se očekivati u utorak.

Drugi dio tjedna trebao bi donijeti stabilizaciju vremenskih prilika i dulja sunčana razdoblja. Iako će biti oborina, u Hercegovini će doći do rasta dnevne temperature te se očekuje kako će živa na termometrima doseći i 15 stupnjeva. Inače, ova zima bila je obilježena sušnim razdobljima i znatno nižim temperaturama nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

O sušama tijekom zimskog razdoblja svjedoče i isušena akumulacijska jezera na području Hercegovine.

Ipak, očekuje se kako će dolazeće kiše donekle sanirati stanje te kako će doći do rasta razine vode u akumulacijskim jezerima sljedećih dana. Unatoč ovim problemima, nije ugrožena proizvodnja električne energije u hidroelektranama u Hercegovinu.

Vecernji.ba