FOTO  Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a na 20. obljetnici oslobodilačke akcije Maestral u Jajcu

Jajce, HDZ BiH
Svečanost obilježavanja proslave 20. obljetnice oslobođenja Jajca od srpskog okupatora u zajedničkoj vojno - redarstvenoj akciji HV-a i HVO-a „Maestral", započela je svečanim mimohodom i polaganjem vijenaca na spomen-obilježju poginulim braniteljima.
Vijence su, među ostalim, položili predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović sa izaslanstvom i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je čestitala 20. obljetnicu vojno-redrstvene operacije 'Maestral' i oslobađenje hrvatskog kraljevskog grada Jajca.
Počast poginulim braniteljima odali su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, politički dužnosnici BiH i Hrvatske, kao i ratni zapovjednici vojno-redarstvene operacije "Maestral".
Zatim je služena Sv. misa zadušnica za sve poginule civile i branitelje u akciji oslobađanja Jajca, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.
Misno slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica, koji je pozdravio nazočne branitelje, okupljene članove političkog, vojnog i kulturnog života, te uputio zahvalu onima koji su svoje živote položili za svoje ljude u Jajcu.
Nakon misnog slavlja, nazočni su se uputili u Dom kulture Jajce, gdje je upriličena Svečana akademija.
Predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, obrativši se na Svečanoj akademiji, govorio je o žrtvi hrvatskih branitelja danoj za oslobođenje Jajca i obranu BiH, te je kazao kako je ispunio obećanje dano prošle godine na ovaj dan, kada je kazao da će na 20. godišnjicu oslobođenja Jajca pokrovitelj manifestacije uz HNS bit i hrvatski član Predsjedništva BiH.