FOTO  Izaslanstvo HDZ-a BiH boravilo u župi Kotor Varoš na obilježavanju Zlatne mise fra Marka Kovačića

HDZ BiH, mlada misa

...u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varoši održana je danas sveta misa, koju je predvodio msgr. dr. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
Ovom povijesnom događaju za Kotor Varoš nazočili su predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš, članica Predsjedništva HDZ-a BiH Marija Rapo, dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, te predsjednik RO HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna Dragan Juričević.

Predsjednik Čović je čestitao slavljenicima, te je izrazio zadovoljstvo što su se tisuće ljudi okupile da u zajedništvu obilježe ovaj jubilej. „Želim da se ovako okupljamo u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, jer ako smo ujedinjeni i ako svi damo svoj doprinos, svima će nam biti bolje," dodao je dr. Čović.
Obilježavanje Zlatne mise povijesni je događaj za župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varoši, jer od njenog nastanka do danas ni jedan svećenik nije govorio Zlatnu misu.

Fra Marko Kovačić je izrazio zadovoljstvo što upravo on govori prvu Zlatnu misu u Kotor Varoši, podsjetivši na činjenicu da je kotorvaroška dolina, koja uključuje župe Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci, do sada dala veliki broj svećenika i časnih sestara. „Od 1964. godine do danas župa je dala 37 svećenika i 37 časnih sestara," dodao je fra Marko.
Fra Marko Kovačić rođen je 4. srpnja 1938. godine u selu Pobrđe u Kotor Varoši.