Ivo Josipović u službenom posjetu BiH

Svečani doček predsjednika Hrvatske bit će ispred zgrade Predsjedništva BiH u 10 sati, a nakon razgovora bit će upriličena i konferencija za tisak. Kako je i obećao prije ulaska Hrvatske u EU, Josipović će prvo posjetiti BiH, gdje će ga ugostiti članovi Predsjedništva BiH.

Ulazak Hrvatske u EU, kako je ranije izjavljivao Josipović, pozitivno će se odraziti i na BiH i to će biti jedna od tema za razgovor.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda bit će domaćin sutrašnje radne večere s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Bevanda će, u okviru bilateralnih razgovora, s predsjednikom Josipovićem razmijeniti mišljenja o utjecaju ulaska Hrvatske u Europsku uniju na gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Na radnoj večeri bit će prisutni bh. ministri te predsjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske.

U utorak će prijepodne hrvatski predsjednik posjetiti distrikt Brčko, razgovarati s njegovim čelnicima i obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora Vc.

Istoga dana poslijepodne, Josipović će u Tuzli razgovarati s čelnicima toga grada i Tuzlanske županije, te se sastati s predstavnicima Hrvata u toj županiji. Obići će i budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja i upaliti svijeću ispred spomen-ploče na Trgu prekinute mladosti postavljene u znak sjećanja na 71 mladog čovjeka poginulog na tom mjestu 1995. godine.

Na kraju posjeta nazočit će potpisivanju Sporazuma o suradnji između Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta u Zagrebu.

FENA