Ivana Mandžo Skoko uputila otvoreno pismo ministru Radončiću

Poštovani gosp. Radončiću prije svega ću vam se zahvaliti što ćete odvojiti par minuta i pročitati otvoreno pismo koje srećom imam priliku putem tiska objaviti.

O vama kao čovjeku ne znam mnogo, ali sam kao član Sindikata Granične policije (SGP) upoznata s vašom odlukom da svoj osobni dohodak, dok ste na mjestu Ministra sigurnosti, ustupate sindikatima što je koliko znam na ovim prostorima jedinstven slučaj i za svaku pohvalu.

Kako ovo otvoreno pismo ne pišem radi dodvoravanja Vama postavit ću vam samo jedno pitanje - "jeste li upoznati gdje završava novac koji ustupate, dobijate li slučajno financijska izviješća Sindikata, u ovom slučaju ovog čijeg sam ja član".
Razlog što vam se obraćam gore navedenim pitanjem je slijedeći.

Obzirom da postoji odluka SGP o naknadi u slučaju smrti člana obitelji istom sam se obratila i dobila rješenje o isplati 200KM 20.03. 2013 koju do danas dana nisam dobila, ali nisam jedina, jer SGP nema trenutno novčanih sredstava što u današnje vrijeme nije neuobičajeno zar ne.... "ali" već 28.03.2013 isti donosi odluku o povećanju naknade na 500KM !!?? Malo čudno obzirom na manjak sredstava bar meni, možda i griješim jer ipak sam samo čovjek.

Griješila ili ne, dobila osude kolega ili podršku meni zaista nije korektno da se novac za dnevnice prisustva sjednicama redovito uzimaju ,da reprezentacija Sindikata iznosi koliko jeste i da sav novac koji dajete Sindikatu (koliko sam upoznata 1.500 KM mjesečno ili 18.000 godišnje) ide za utrošak naknada članovima odbora, nadzorne skupštine itd.

Ovim putem Vas molim da ne kao Ministar nego kao dugogodišnji novinar i poznavatelj odnosa s javnošću nađete vremena, načina i dobre volje te objasnite trenutnim vođama Sindikata da svaka organizacija može samo sa zadovoljnom unutarnjom javnošću ovaj put članovima, dati pozitivnu sliku vanjskoj javnosti, pridobiti članove, a samim tim i postati i ostati ono što Sindikat i treba biti - organizacija koju stvaraju zaposlenici, a uspostavlja se kako bi poboljšao i održao plaće, naknade i radne uvjete.

Nisam kompetentna davati ocjenu radu i djelovanju Sindikata Granične policije (SGP), ali se imam pravo upitati zašto se broj članova umjesto da se povećava smanjuje nažalost, ali VI koji dajete svoj osobni dohodak itekako imate pravo znati gdje isti odlazi, točnije koliko se status članova Sindikata poboljšao zahvaljujući između ostalog Vašim doprinosom.

S poštovanjem
Ivana Mandžo Skoko