Ispunili želju nastradalih navijača

prometna nesreća, ljuti krajišnici, humanitarne akcije i apeli

Na taj način su, kako ističu, ispunili želju trojice tragično stradalih prijatelja, inače članova pomenute navijačke grupe, da ova obitelj dobije krov nad glavom.
"Naši članovi koji su stradali u prometnoj nesreći u Poljskoj pokrenuli su humanitarnu akciju. Cilj je bio da se prikupe novčana sredstva kako bi se izgradio krov na kući ove siromašne obitelji", kaže Amel Bratić, predstavnik "Ljutih Krajišnika".
Dodaje kako je nakon tragičnog događaja ova humanitarna akcija dobila veliki zamah te je u vrlo kratkom roku prikupljeno preko 10.000 konvertibilnih maraka.
"Našem apelu su se odazvali mnogi humani ljudi, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz inoszemstva. Zahvalni smo svima jer smo na ovaj način dovršili posao koji su započeli naši tragično stradali članovi", istakao je Bratić.
Supružnici Safet i Jasminka Bajraktarević kažu da im novčana pomoć mnogo znači, jer će na taj način uspjeti da kuću u izgradnji konačno stave pod krov.
Ovi mladi supružnici, bez stalnog zaposlenja, izdržavaju četvoro maloljetne djece živeći veoma teškim životom.
Članovi navijačke grupe "Ljuti Krajišnici" Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, smrtno su stradali prije desetak dana u teškoj prometnoj nesreći blizu poljskog grada Lomži, kada se njihov automobil sudario s kamionom. Oni su se vraćali s utakmice Litvanija - BiH, u kojoj je BiH pobijedila rezultatom 1:0 i tako obezbijedila učešće na Mundijalu u Brazilu.
prometnu nesreću preživio je četvrti putnik u automobilu Adis Ćoralić, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Z.Čekić