Isplata mirovina za ožujak počinje 5. travnja

Isplata mirovina za mjesec ožujak započet će u petak, 5. travnja, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepormijenjeni te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 a najviša 2.071,50 KM.

Sukladno ranije donesenoj odluci Vlade Federacije, mirovine koje se dijelom ili u potpunosti financiraju iz proračuna FBiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 143 milijuna KM.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvješće o financijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2012. godinu. Članovi Upravnog odbora pozitivnim su ocijenili rad rukovodstva Federalnog zavoda u protekloj godini, te napose naglasili činjenicu da je FZ MIO jedina značajna institucija u Federaciji BiH, koja je u protekloj godini smanjila broj zaposlenih te ostvarila financijske uštede u izdacima za plaće i materijalne troškove.

Fena