Inspektori zapečatili šest objekata: Zatečeno 11 neprijavljenih radnika

... Srednjobosanske županije izvršili 20 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika pravnih osoba priređivača igara na sreću klađenjem i poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva.

Kontrolom je obuhvaćeno deset uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem i deset ugostiteljskih objekata. Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola priređivanja igara na sreću u skladu sa Zakonom o igrama na sreću i provjera poštivanja odredbi Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima i drugih poreznih zakona, prenosi Fena.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je šest objekata, dok je za pet objekata izdato rješenje o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti. Od ukupnog broja zapečaćenih objekata, zatvorena su četiri uplatna mjesta kladionica i dva ugostiteljska objekta.

Porezna uprava Federacije BiH je priopćila da je prilikom zatvaranja jednog ugostiteljskog objekta bila neophodna asistencija policije. Tijekom kontrole zatečeno je 11 neprijavljenih radnika. U pet uplatnih mjesta kladionica zapečaćena je oprema za priređivanje igara na sreću kao što su bingo, utrke pasa, utrke konja, loto itd., koja je izmještena u posebne prostorije.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 14 prekršajnih naloga s visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 74.500 KM. Porezna uprava Federacije BiH nastavit će aktivnosti na otkrivanju i sankcioniranju nezakonitog poslovanja poreznih obveznika radi povećanja porezne discipline, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PUFBiH, piše agencija Fena.