Inspektori u kontroli, pečatile se kladionice i u Hercegovini

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu objekata na području četiri županije - Zapadnohercegovačke, Tuzlanske, Srednjobosanske i Posavske županije, odnosno u Tuzli, Orašju, Ljubuškom, Grudama, Posušju, Vitezu i Bugojnu. Kontrolom je obuhvaćeno 12 pravnih osoba za priređivanje igara na sreću, od čega je šest pravnih subjekata zapečaćeno.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja i zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom. Zapečaćeno je šest uplatnih mjesta jedne kladionice, i to pet uplatnih mjesta za klađenje zbog neposjedovanja odobrenja za rad Federalnog ministarstva financija i jedno uplatno mjesto za klađenje zbog neprijavljenog radnika, naveli su inspektori nakon provedene kontrole. Aktivnosti su provedene bez ometanja federalnih inspektora u obavljanju dužnosti.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH će i u sljedećem razdoblju nastaviti vršiti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika na cijelom području Federacije BiH, a u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i ostalim poreznim zakonima. U svim slučajevima Porezna uprava će izreći sankcije i preduzeti mjere u skladu s poreznim zakonima i Kaznenim zakonom Federacije BiH, priopćeno je jučer iz Porezne uprave Federacije BiH.

fena