Informacija o 400 otkaza radnicima Konzuma u Mostaru potpuno netočna

Povodom pisanja pojedinih medija o 400 uručenih otkaza radnicima Konzuma u Mostaru, a koje je jučer potvrdio i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine, koji predvodi Mehmed Avdagić, želimo obavijestiti naše uposlenike i cjelokupnu javnost da su objavljeni tekstovi potpuno netočni i neprovjereni - navode iz Uprave Konzuma BiH.

Napominju da takva netočna informacija dodatno stvara tenzije, te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih njihovih radnika.

- U Mostaru zapošljavamo 281 zaposlenika, a u proteklom periodu uručili smo četiri otkaza zaposlenicima koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme, zbog zatvaranja prodajnog objekta u Mostaru, a što im je najavljeno više od mjesec dana prije prekida radnog odnosa - dodaju iz Uprave Konzuma BiH.

Uprava Konzuma BiH je najavila da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu protiv Mehmeda Avdagića zbog klevete te objave netočnih informacija koje nanose štetu kompaniji, ali i zaposlenicima.