INCIDENT NA SARAJEVSKOM AERODROMU Pripadnik Granične policije odbio postupiti po zahtijevu Čovićeva osiguranja

Dragan Čović, osiguranje, aerodrom, Sarajevo, granična policija bih, granična policija, dr. Dragan Čović, Incident, Sarajevo
Pripadnici Čovićevog osiguranja tražili su, naime, od pripadnika Granične policije da predsjedatelju Predsjedništva BiH, koji se vraćao iz trodnevnog službenog posjeta NR Kini osiguraju VIP tretman na Sarajevskom aerodrom.

Vip tretman podrazumjeva da se predsjedatelju kolektivnog šefa države osigura poseban izlaz nakon slijetanja zrakoplova u sarajevsku zračnu luku, što je uobičajna praksa postupanja prema visokim državnim dužnosnicima.

Pripadnik Granične policije ( ime poznato redakciji HMS-) nije, međutim, postupio u skladu s tim zahtijevom, uz opasku „ kako Čović za njega nije nikakav predsjednik", kazao je izvor HMS-a, koji je svijedočio tom neugodnom događaju.

Hrvatski Meedijski Servis zatražio je u utorak informaciju o ovom incidentu i iz Granične policije BiH. Iako nam je iz Službe za odnoses javnošću GP BiH pismeno najavljeno kako ćemo informaciji dobiti danas (srijeda) to se, ipak, nije dogodilo./HMS