Imaš kuću, vrati šator. Nisi Hrvat, vrati putovnicu

Njihova imena naravno nisu objavljena, a njihov broj nije nimalo zanemariv. Posjedovanje hrvatskog državljanstva sa sobom nosi određene privilegije koje nemaju državljani BiH, pogotovo otkako je Hrvatska punopravna članica Europske unije. Javna je tajna da je veliki broj bošnjačkih dužnosnika, čak i na lokalnim razinama tko zna kojim putom došao do hrvatskog državljanstva, a do dragocjenog papirića došli su i mnogi bošnjaci koji su imali dokaz da su im se roditelji do 1971. godine izjašnjavali kao Hrvati.Tko je i kako dijelio državljanstva ostaje da se vidi, a popis koji predstoji u BiH otkrit će tko su ti koji imaju svoju, ali i rezervnu domovinu.

Kako nam je rekao naš izvor nakon popisa stanovništva u BiH koji je zakazan za 1., a trajat će do 15. listopda znat će se puno više toga. Hrvatska ima u svojoj evidenciji sve one sa područja BiH koji imaju državljanstvo, a ukoliko se oni na predstojećem popisu pisali kao pripadnici neke druge nacije automatizmom će biti pobrisani.

Biti ili ne biti?, pitanjek je sad. Nekada su nas komunisti pumpali glupim parolama tipa : Imaš kuću vrati stan. Naravno svaki onaj koji je to uradio je naivno nasjeo na komunističku propagandu i ispao budala. Ovo sa hrvatskim državljanstvom je puno ozbiljnija stvar. Nisi Hrvat vrati putovnicu.

HERCEGOVINA.info