I to je BiH: Pijani ministar u potpunosti slupao automobil, pa krivnju ˝svalio˝ na službenog vozača

Kako piše Slobodna Bosna, Kurteš je u alkoholiziranom stanju, vozeći unatrag, udario u automobil parkiran iza njegovog službenog auta. U automobilu su bili otac i kćerka.

Kurteš se, prema prvim informacijama, nakon udara, udaljio sa lica mjesta. Policija se zaputila za njim a on je u međuvremenu zvao službenog vozača i naredio mu da preuzme automobil i kaže da je on bio za upravljačem, a ne Kurteš. Prema prvim nepotvrđenim informacijama, službeni vozač, Adnan Zubović, otišao je u županijski MUP i prijavio da je on vozio automobil, a ne Kurteš, piše Slobodna Bosna.

Otac je prepoznao Kurteša kao vozača. Nakon što je izašao iz automobila u koji je udario Kurteš, tražio je, kako se neslužbeno saznaje, da se Kurteša privede i tretira kao bilo kojeg drugog građanina u sličnoj situaciji, strahujući vjerojatno od njegovog utjecaja kao ministra unutarnjih poslova. Kako se neslužbeno doznaje, ministar Kurteš upravljao je vozilom u potpuno alkoholiziranom stanju. Isto tako neslužbeno, izmjereno mu je dva promila alkohola u krvi.

Na lice mjesta stigli su i tjelohranitelji Kurtešovog stranačkog predsjednika, Zlatka Lagumdžije, iako nije poznato što će oni uopće tu, kada policija obavlja svoj posao. Ovo je već drugi prvi put da ministar Kurteš u istom stanju, dakle potpuno pijan, uništava službena vozila policije.