I to je BiH :Azra Radončić vs Bakir Izetbegović

Gostujući u emisiji Face TV-a, gospodin Bakir Izetbegović izrekao je neistinu da je Azra Radončić kupila "Dnevni avaz" te pitao odakle joj 200 miliona i zašto nije platila porez.

Gospođa Azra Radončić nije kupila kompaniju "Avaz roto press" niti, kao fizičko lice, neko može imati toliki novac, naročito ako se ne preziva Izetbegović.

Kupac kapitala je super uspješna kompanija i pravno lice "Avaz", ugovor je potpisao direktor Društva Faruk Čardžić, a po zakonima BiH, članica EU ili SAD-a i mnogih kapitalističkih država, na prodaju kapitala, udjela ili dionica porez se ne obračunava.

Neko ko želi da vodi državu i godinama vara narod o ekonomskom razvoju, od blamaže pred stručnom javnošću, mogao se spasiti da je u proteklih 15 godina u dnevnim novinama pročitao makar jedan od više stotina objavljenih tendera za prodaju kapitala mnogih državnih i drugih kompanija prodatih za vrijeme Bakirove vlasti u BiH ili da je Izetbegović nekada u životu pročitao svakodnevni izvještaj sa Sarajevske berze koji objavljuju svi veći bh. mediji.

Znajući njegovu površnost i lijenost to možda i ne čudi, ali će u svakom slučaju Izetbegović - jer je u pitanju član Predsjedništva BiH - imati priliku da na sudu objasni svoje podvale, saopćeno je iz ovlaštenog  Odvjetničkog ureda  Almine Pilav.

avaz.ba