I Livno i Tomislavgrad organiziraju odlazak u Vukovar

I Livno i Tomislavgrad organiziraju odlazak u Vukovar
Polazak je planiran u subotu, 17. studenoga, u 7 sati s kolodvora u Tomislavgradu, a povratak u nedjelju navečer, uz osigurano prenoćište.

Kako su za Fenu kazali iz Službe za pitanja branitelja i braniteljsko-invalidsku zaštitu općine Tomislavgrad, do 9. studenoga, kad je utvrđen krajnji rok za prijave za odlazak u Vukovar, javilo se 60 zainteresiranih osoba.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Livno također organizira odlazak u Vukovar. Njihov polazak planiran je u večernjim satima 17. studenoga, a povratak dan kasnije. Sve troškove prijevoza u cijelosti snosi grad Livno.

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 27. obljetnice stradanja branitelja i civila tog grada, Općina Tomislavgrad, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad, u petak, 16. studenoga, s početkom u 17:30 sati, na Trgu dr. Franje Tuđmana (pokraj autobusnoga kolodvora) organiziraju paljenje svijeća pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Nakon paljenja svijeća prigodnu molitvu izreći će gvardijan franjevačkoga samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić.

(Fena)