I danas prosvjed u Sarajevu: Policija upozorila da skupine mladih pripremaju nasilje

Sarajevo, prosvjedi, Ravnatelj policije Federacije BiH, Dragan Lukač, HSPF, prosvjedi, istraživanje, prosvjedi, Sarajevo
U međuvremenu je MUP Kantona Sarajevo priopćio da raspolaže saznanjima da se u određenim dijelovima grada organiziraju grupe mladih ljudi koji planiraju današnje okupljanje građana iskoristiti za nasilne prosvjede usmjerene prema objektima institucija Kantona i BiH te policiji.

U apelu građanima, objavljenom na internet stranici MUP-a Kantona, ističe se da saznanja s terena ukazuju da te grupe pripremaju predmete i sredstva koje će koristiti tijekom nasilnih prosvjeda.

"Apeliramo da se svi sudionici prosvjednih okupljanja suzdrže od nasilja te da eventualne izgrednike identificiraju i da ih u suradnji s policijom odstrane sa skupa", navode iz kantonalnog MUP-a.

Prosvjed počinje u podne

Na sinoćnjoj sjednici Plenuma građana Sarajeva izglasan je zahtjev da Skupština Kantona Sarajeva na sjednici u ponedjeljak, 24. veljače, bez odgađanja usvoji zahtjeve Plenuma koje je jučer usvojio Kolegijum Skupštine Sarajevskog kantona.

Kolegijum je prihvatio sva četiri zahtjeva Plenuma - uspostavljanje ekspertske vlade, reviziju plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s trenutnom ekonomskom situacijom, reviziju privatizacije i uspostavljanje nezavisne komisije za utvrđivanje činjenica o događanjima 7. veljače.

Grupa za formuliranje zahtjeva zaprimila je oko 2.000 različitih zahtjeva, od kojih je formulirano 49 koji su proslijeđeni pravnoj grupi. Naredni Plenum građana Sarajeva zakazan je za utorak, 25. veljače, kada će biti poznato i je li Skupština Kantona Sarajevo usvojila zahtjeve Plenuma.

Današnje prosvjedno okupljanje u Sarajevu predviđeno je za 12 sati, a održavanje prosvjeda najavljeno je i u nekoliko drugih gradova, javlja Srna.