I dalje gužve, na Doljanima se čeka više od dva sata

doljani
Također, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, kao i na putnim pravcima: Zvornik-Vlasenica, Memići-Karakaj, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Srebrenica i Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Pojačana je frekvencija vozila na putevima prema jugu zemlje. U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvencija autobusa i putničkih vozila na svim putevima koji iz Srebrenice idu prema unutrašnjosti.

Upozorava se i na izrazito visoke dnevne temperature, pa je preporučljivo da ako se putuje na duže relacije da se prave češće pauze.

Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na GP Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko 2,5 sata, a na ulazu oko 2 sata. Na GP Gabela Polje na izlazu iz BIH čeka se od 45 minuta do sat vremena.

Na prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša na prelazak granice čeka se do 45 minuta. I na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća. Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, priopćeno je iz BIHAMK-a.