FOTO  HT Mostar izbacio RTV pretplatu sa računa

HT MOSTAR, skupština, platformaši, Žarko Pušić, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, Vlada, dioničari, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, RAK, kazne, bh telekom, HT MOSTAR, Vilim Primorac, HT MOSTAR, Hrvatski narodni sabor, HT MOSTAR, Stipe Prlić, financijska policija, Slobodan Vasković, HT Eronet, platformaši, Stipe Prlić, HT MOSTAR, večernji list, tužba, HT MOSTAR, pljačka, tužiteljstvo, HT MOSTAR, HT MOSTAR, rtv pristojba, rtv pretplata, HT Eronet, prodaja
Računi BH Telekoma i M'tela i dalje će u sklopu mjesečnih računa za telefonske usluge sadržavati i RTV pretplatu.

Odbor sustava zahtijeva da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) ozakoni dosadašnji način prikupljanja RTV pretplate dok se ne propiše novi način prikupljanja. PSBiH ima odgovornost za provođenje Zakona o javnom RTV emitiranju u BiH kojim se uređuje i način financiranja javnih RTV servisa, kaže se u priopćenju Odbora.

Odbor sustava, kako se navodi, se u više navrata u proteklih godinu dana obraćao nadležnoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH da se riješi problem financiranja javnih servisa. Prije ljetnje stanke propao je pokušaj da se amandmanski izmijeni Zakon o JRTS BiH te i inicijativa da se izmjenama i dopunama Zakona produži dosadašnji način naplate pretplate do kraja godine.

Odbor sustava zahtijeva od nadležnih vlasti i osnivača da se bez odlaganja nastave razgovori i ozakoni bilo koji način naplate RTV pretplate koji će omogućiti nesmetan rad javnih servisa. Ako se hitno ništa ne preduzme, javnim servisima u BiH prijeti gašenje, priopćeno je iz JRTS u BiH.

Hercegovina.info / Fena