FOTO  HT ERONET partner Microsoft konferencije u Neumu

ht eronet
 Ključne poruke ovogodišnjeg nastupa HT ERONET-a na MS konferenciji su: potpuna digitalna transformacija i modernizacija, inovacije u okviru ICT ponude s naglaskom na ICT marketplace, visokorazvijena društvena odgovornost, strateška potpora i zajednički nastup sa Sveučilištem u Mostaru, te uspješna suradnja sa start up-ovima.

HT ERONET, u skladu s motom - Digitalna kompanija za digitalno doba, provodi potpunu digitalnu transformaciju. Te poruke odaslane su i s konferencije Izazovi digitalnog doba - Jesmo li spremni?, koja je održana prošloga tjedna u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru. Tom prigodom, predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac istaknuo je: „HT ERONET je u 2017. godini intenzivno radio na procesu transformacije i modernizacije kompletne svoje mreže i usluga, odnosno na cjelovitoj poslovnoj IT transformaciji čiji je cilj implementacija novih naprednih IT i poslovnih sustava koji podržavaju našu usmjerenost prema krajnjim korisnicima. Projekt nastavljamo i u 2018. godini. Također bismo uskoro trebali realizirati komercijalno puštanje u rad 4G mreže - svi tehnički i drugi preduvjeti  HT ERONET-a za brzo puštanje 4G mreže u potpunosti su ispunjeni i čekamo dozvolu za komercijalni rad".

Činjenica je kako živimo i radimo u vremenu brzih i korjenitih promjena. Digitalna transformacija društva, kako je moderno nazivamo, izašla je iz područja laboratorija i specifičnih znanja u svaku poru društva. Promjene radnih procesa, promjena očekivanja klijenata, te vanjski utjecaji, zahtijevaju stalne promjene. Promatrajući društveni utjecaj, ključni parametar u brzini i uspješnosti digitalne transformacije su ljudski resursi, sa svojim specifičnim znanjima. Količina i razina STEM znanja, zapravo definira osnovicu za digitalnu društvenu transformaciju, što je preduvjet za uspješan razvoj društva u cjelini. S obzirom na specifičnost trenutačne situacije, HT ERONET odabrao je rješavanje izazova ulaganjem u nove generacije.

Stoga je poseban naglasak stavljen na suradnju sa Sveučilištem u Mostaru. Naime, tijekom sajma, potpisan je i Sporazum o suradnji između HT ERONET-a i Sveučilišta, a Sporazum, između ostaloga, podrazumijeva suradnju na istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima, unaprjeđenje razvoja znanja i vještina studenata kroz stručne posjete HT ERONET-u i stručne prakse studenata, te suradnju na osuvremenjivanju  nastavnih programa.

Ta suradnja kojom se još jednom potvrđuje visoka društvena odgovornost HT ERONET-a, bit će naglašena i tijekom MS konferencije, a uime Sveučilišta, na konferenciji za novinare, obratit će se i doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj sveučilišnog IT centra. „Sveučilište vidi HT ERONET kao strateškog partnera i drago nam je da i u HT ERONET-u razmišljaju na isti način. Naša suradnja, između ostaloga, potvrđena je kroz projekte: besplatan bežični internet za sve studente Sveučilišta u Mostaru (projekt je pri završetku implementacije), HT ERONET i Microsoft Skills centar, zajednički rad na neutralnoj točki za razmjenu internetskog prometa, istraživanje i korištenje HT Eronet Cloud rješenja, podrška za e-učenje, vanjska suradnja i otvaranje zajedničkih stručnih studija, studentska praksa, e-škola za županije u kojima se nastavni proces odvija na hrvatskome jeziku..."

Potpora mladima i ulaganje u nove generacije na MS konferenciji bit će predstavljena kroz prezentaciju Rubiko privjeska i potporu mladome timu mostarskih studenata okupljenih u tvrtki Amplius Electronics. u kojemu su Luka Vučina, Marin Bevanda i Robert Rozić. Naime, HT ERONET prepoznao je ovu skupinu mladih entuzijasta koja je startala u sklopu poslovnog parka SPARK, i uspjela, od faze ideje, u veoma kratkom razdoblju, realizirati gotov proizvod spreman za tržište, koji bi se, u prodajnoj mreži HT ERONET-a, trebao naći od lipnja 2018. godine.

Inače, Rubico je višefunkcionalan proizvod koji objedinjuje pohranu memorije, služi za punjenje prijenosnih uređaja, a posjeduje RFID tag, što omogućava primjenu ovog privjeska u brojne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nastupa HT ERONET-a na Microsoft konferenciji, bit će prezentirana i potpuno nova ICT marketplace platforma za upravljanje ICT uslugama. Prezentacija će uključiti detaljan opis korisničkih mogućnosti kroz praktičnu prezentaciju icrmarketplace.ba platforme. Također, HT ERONET će predstaviti potencijale platforme za razvoj partnerskih odnosa sa Independent Software Vendor poduzećima iz BiH. U okviru prezentacija HT Eronet će predstaviti cjelokupni ICT portfolio, kao i novine u ponudi.

Kratkom prezentacijom bit će najavljeno i lansiranje usluge Upravljanje voznim parkom, koju će HT ERONET, u suradnji s tvrtkom Mobilisis, ponuditi korisnicima u BiH tijekom lipnja. Upravljanje voznim parkom, uz tehničku podršku na području BiH, osiguranu opremu u okviru usluge, omogućava podizanje razine upravljanja voznim parkom na višu razinu.