HSP još bez dogovora o direktoru Elektroprivrede HZ HB

HSP još bez dogovora o direktoru Elektroprivrede HZ HB
Naime, iako su sve informacije govorile kako je dogovor zapravo postignut, predstavnici HSP-ovog kadrovskog povjerenstva za izbor kandidata na čelne funkcije Elektroprivrede HZ HB ipak jučer nisu uspjeli donijeti konačnu odluku o tomu tko će biti nominiran na mjesto generalnog direktora. Prema riječima Zvonka Jurišića, predsjednika HSP-a, stranke koja je dogovorom unutar bloka platforme dobila čelne pozicije u Elektroprivredi HZ HB, na jučerašnjem sastanku nije donesena odluka, jer se još uvijek razmatraju kadrovi koji su na raspolaganju.
Procedura u tijeku

- Nije donesena odluka. Treba razmotriti sve pozicije koje pripadaju nama. Ipak, treba vidjeti postoji li mogućnost sutra (danas) napraviti nešto na sjednici federalne Vlade, najavio je Jurišić, istaknuvši kako se idućih dana može očekivati dovršetak procedure o izboru kandidata za čelne pozicije Elektroprivrede HZ HB. Ovime je zapravo završen još jedan u nizu sastanaka koje je navedeno povjerenstvo održalo o temi nominacije kandidata za čelne funkcije moćnog hercegovačkog poduzeća. Kao ni u nekoliko posljednjih navrata, ni ovaj put nije postignut usuglašen dogovor o konačnim prijedlozima. Naime, nakon što je postalo jasno da HSP BiH preuzima Elektroprivredu HZ HB, prve najave su govorile kako bi se do kraja srpnja cijela procedura imenovanja novog menadžmenta kompanije trebala završiti. No, uslijedilo je nekoliko sastanaka na kojima se pojavilo više kandidata za mjesto generalnog direktora, tako da je donošenje konačne odluke ipak prolongirano za početak ovog mjeseca. U međuvremenu se oglasio i novi Nadzorni odbor Elektroprivrede HZ HB, iz kojeg su poručili kako ne mogu vući bilo kakve poteze usmjerene k imenovanju novog menadžmenta sve dok se prijedlog kandidata iz HSP-a dostavi federalnoj Vladi.

Tko je u igri

U ovom su trenutku u igri, a to je naš list prvi objavio, tri imena i to ono Mate Pavkovića iz Posušja, Ivane Bunoza iz Ljubuškog te Ivana Krstanovića iz Tomislavgrada. Do sada se na neformalnim susretima u kontekstu imenovanja na mjesto generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB najviše spominjalo ime Mate Pavkovića, koji je inače političku karijeru počeo graditi kao predsjednik Mladeži HSP-a BiH. No, Bunoza, donedavna direktorica Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a, kao i Krstanović također su kadrovi koji iza sebe imaju prilično jaku potporu, tako da treba vidjeti kako će se situacija završiti.

Vlada odlučuje

Za imenovanje direktora treba rješenje o nominaciji iz Vlade FBiH, nama su vezane ruke, dakle čekamo Vladu, poručio je nedavno novi predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB Damir Leko, te time otkrio kako dovršetak procesa preuzimanja Elektroprivrede još nije na vidiku. U planu je zakazivanje još jedne sjednice Nadzornog odbora u ovom mjesecu, time bi se stvorili preduvjeti za održavanje sjednice Skupštine Elektroprivrede HZ HB. No, smjena starog i postavljanje novog rukovodstva ovisi o tomu kada će HSP nominirati svoje ljude.

Piše: Dario Pušić/dnevni list