HSP AS i HSP BiH potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji

HSP BIH, HSP AS BIH, hsp ante starčević

...i trajnoj političkoj suradnji između HSP AS i HSP BiH. Polazna točka ovog sporazuma je činjenica koju baštine obje stranke, a to je da su Hrvati jedan narod koji živi u dvije države. Potreba i obveza stožernih pravaških stranaka s obje strane Save jeste svepravaško okupljanje te promicanje pravaštva kao jedinog izvorno hrvatskog političkog svjetonazora.
Sporazum je potpisan dana 12.12.2015. s početkom u 19,00 h u Čapljini u dvorani hotela „Mogorjelo". Potpisali su ga predsjednici stranaka, Ivan Tepeš prof. (HSP AS) i Stanko Primorac - Ćane (HSP BiH) u nazočnosti glavnih tajnika stranaka, Pere Ćorića (HSP AS) i Krasnodara Vasića (HSP BiH) te drugih najviših stranačkih dužnosnika.
Glavni tajnik HSP AS i zastupnik u Hrvatskom saboru Pero Ćorić istaknuo je: „HSP AS nije formalist, ali legalist svakako jeste. Uvažavajući pozitivne zakone RH i BiH učinit ćemo sve da današnje potpisivanje ostane povijesno sa stanovišta pravaškog okupljanja. Pozivam pravaške stranke, udruge i istaknute pojedince da slijede primjer HSP BiH i pridruže se novom političkom zajedništvu."

Izabrani zastupnik u Hrvatski sabor i predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. rekao je: „Čestitam novoizabranom vodstvu HSP BiH te posebno predsjedniku stranke kojemu je nakon današnjeg Sabora stranke stavljanje potpisa na naš sporazum prvi politički potez. U HSP AS i osvojenom Klubu zastupnika u Hrvatskom saboru imat će snažan oslonac u promicanju nauka Oca Domovine i zaštiti hrvatskih interesa u BiH."
Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac - Ćane naglasio je: „Potpisivanje ovog sporazuma nije kraj nego početak zajedničkog doprinosa ostanku i opstanku Hrvata na svojim ognjištima u BiH. Nadam se kako će ovo prepoznati i druge hrvatske stranke u BiH koje imaju kao i mi isti politički smjer iako nismo na istom brodu."