HSP AS BiH spreman za izbore

HSP AS BIH, izbori

...u hotelu „Ero". Uz glavnog tajnika Peru Ćorića i predsjednika HSP AS BiH Milijana Nakića sastanku su nazočili stranački kandidati HSP AS BiH te član HSP AS i dekan mostarskog Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije dr. sc. Gordan Radić.
U uvodu se glavni tajnik Pero Ćorić zahvalio vodstvu, dužnosnicima i članovima HSP AS BiH na doprinosu pri postizanju izuzetnih izbornih rezultata koje je postigla na nedavnom održanim izborima za EU parlament Domoljubna koalicija, HSP AS i predsjednica stranke i Europarlamentarka Ruža Tomašić.
Opći izbori za BiH održavaju se 12.10.2014. Sukladno izbornom zakonu BiH HSP AS BiH prikupio je potrebiti broj potpisa za izlazak na navedene izbore na svim razinama, te su isti verificirani od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Uplaćene su i potrebite kvote te postignut sporazum o zajedničkom izlasku stranaka sa Hrvatskim predznakom u koaliciji na Državnoj i Federalnoj razini. HSP AS BiH, HDZ, HKDU, HSS... izlaze na izore kao Hrvatski Narodni Sabor (HNS).
HSP AS BiH daje potporu hrvatskom članu Predsjedništva BiH iz redova HNS-a. Sukladno dogovoru članica HNS-a HSP AS BiH u županijama sa većinskim hrvatskim življem izlazi sa samostalnim listama. Na tragu širenja našeg zajedničkog političkog projekta „Pravaški kišobran" treba istaknuti da HČSP BiH izlazi na listama HSP AS BiH ali pod našim imenom. Druge političke opcije koje nose ime slično našem te su ga u nedavnoj prošlosti zlorabili nisu uspjeli skupiti dovoljan broj potpisa za valjanu kandidaturu.

Završni zaključak Pere Ćorića u Mostaru je bio kako je HSP AS BiH spreman za izbore te je našim kandidatima i dužnosnicima obećao nesebičnu potporu u svakom obliku u pretkampanji i kampanji za navedene izbore od strane HSP AS. Ono što ih je najviše zanimalo, on je i potvrdio, a to je da će predsjednica stranke i Europarlamentarka Ruža Tomašić svaki svoj slobodan trenutak od brojnih obveza u EU parlamentu iskoristiti te sudjelovati u njihovoj kampanji i na taj im način pomoći da postignu što bolji izborni rezultat.