Hrvtatsko pitanje u BiH: Stanje gore nego za vrijeme komunizma

Stanje u Federaciji BiH je očajno po Hrvate koji su taoci interesnih skupina koji su na mjesto čelnika Federacije BiH postavili Živka Budimira, čovjeka koji nema potporu naroda koga predstavlja. Isti taj Budimir već mjesecima opstruira rekonstrukciju Federalne vlade, iako ova sadašnja nema potporu većine u parlamentu. Nažalost, osim najava da će se desiti rekonstrukcija, koje su postale dosadne, ništa se po tom pitanju ne dešava.

Piše Petar Zrinski/hercegovina.info

Jedan cijeli narod u srcu Europe nema prava birati , niti imati svoje predstavnike u vlasti, i svi šute o tome. Šute političari koji još uvijek čekaju da neko drugi nađe rješenje, a šute i mediji koji su oko kuće jednog političara podigli toliku buku da je sve ostalo otišlo u negi drugi, treći ili stoti plan. Borci za ljudska prava i kolumnisti šute o majorizaciji jednog cijelog naroda kome su nametnuti razni Komšići, Lijanovići i Budimiri, a narod zaglupljuju tezama da je u stvari sam kriv za stanje u kome se nalazi u ovoj državi. 

Niko ne može garantirati  da bi nam bilo bolje da su na vlasti ovi drugi, ali njima je narod dao povjerenje na izborima,  te su oni su jedini legalni i legitimni predstavnici Hrvata. Sve ostalo je farsa u režiji međunarodne zajednice koja je u ovim slučajevima instrument Bošnjačke unionističke politike. Sva ta politika se svodi na slabljenje i slamanje hrvatske ekonomske moći. Počelo je sa uništenjem Hercegovačke banke, a nastavilo sa instaliranjem poslušnika u javna poduzeća koja bi ista prvo oslabili, a zatim kao nelikvidne pripojili sarajevskim kompanijama.

Sem toga, Hrvatima se uskraćuje i brani pravo na TV kanal na maternjem jeziku. Odmah po najavi o pokretanju istog javili su se protivnici ideje koji nemaju ništa protiv kanala, ali on bi po njima bio nekvalitetan, pa je bolje da ga nema. Znamo mi da bi takav program bio loš, jednoličan i steretipan, ali isti takvi su i ovi Bošnjački koje nam danas poturaju kao naše i to nikoga ne zabrinjava.

Pita li itko Hrvate žele li oni gledati po sto puta "Partizansku eskadrilu" ili "Valter brani Sarajevo"? Pita li iko Hrvate uopće što žele gledati na malim ekranima? Naravno da ne pita i sve ovo je ništa drugo nego politika koja glasi "Veži konja gdje ti aga kaže", i a zna se odlično tko je aga, a tko danas veže njegovog konja. U vrijeme kada postoji bezbroj TV postaja, i kada svako selo može imati svoj kanal jednom narodu se to već godina brani.

Mostar je već godinama grad slučaj jer to od njega pravi Sarajevo i Bošnjačka politička elita. Građani Mostara nemaju pravo birati i biti birani, a kažu nam da živimo u demokraciji. Da nije smiješno bilo bi žalosno, ali na sve to se uglavnom šuti. Valjda je važnija ona već spomenuta kuća, ili duple mirovine nekolicine povlaštenih od jednog cijelog naroda koji ne želi Komšića, Lijanovića i Budimira za svoje predstavnike. Naroda koji hoće tv kanal na svom jeziku i naroda koji želi grad Mostar u istom položaju sa Sarajevom, Tuzlom i Zenicom. Za takvo nisu potrebni nikakvi kvazi eksperti koji nam prodaju maglu toveći se od našeg novca po skupim restoranima.

Hrvati su kroz povijest ugnjetavani na ovim prostorima od turskog zuluma, do komunističke čizme. Povijest se ponavlja, i danas bi se usudili reći da je stanje gore nego i za vrijeme komunizma. Tko god digne glas protiv svih ovih stvari progašava se neprijateljom i rušiteljom BiH, a njeni stvarni neprijatelji su sa druge strane u šeher Sarajevu koje želi unitarnu BiH iz koje bi vremenom svojim zakonima iselili Hrvate. Moraju gospoda iz šehera znati da je ovaj narod preživio puno gore vlasti i represije, pa će preživjeti  njih i njihove vazale, a ako tada ova država ne bude postojala, onda neće postojati upravo radi njih i njihovim nametnutih zakona i statuta.