Hrvatski narodni sabor BiH ili Hrvatsko narodno vijeće BiH

HNS, Hrvati u BIH, kordinacija udruga, Hrvatski narodni sabor, pismo, HNS, kriza, BIH, HNS, izbori, branitelji, HNS, zahtjev, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, samouprava, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, sjednica, Hrvatski narodni sabor, kordinacija udruga, HNS, Herceg Stjepan Kosača, uredi, HDZ 1990, HNS, HNS, izbori, lista, izbori, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, liste, izbori, HNS, izbori, liste, HNS, vlada Federacije BiH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, pripreme, HVO, Hrvatski narodni sabor, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, HNS, sastanak, HNS, HVO, domovinski rat, HNS, javni RTV servis

Zastupnički dom Hrvatskog narodnog sabora BiH čine vijećnici i zastupnici koji su na proteklim općim i lokalnim izborima izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda s prostora cijele BiH i kao takav predstavlja većinsku biračku volju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski narodni sabor BiH je, u skladu sa svojim usvojenim aktima, institucija otvorena za sve vijećnike i zastupnike u BiH koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i koji su izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda u BiH.
Natpolovičnom većinom glasova zastupnika HNS-a BiH izabrano je Predsjedništvo HNS-a BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, te Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s dr. Božom Ljubićem, sa svojim odjelima koji će svojim radom sagledavati sve segmente u izvršnoj vlasti na svim razinama u BiH i pronalaziti odgovarajuća politička rješenja za sve veće probleme s kojima se hrvatski narod u BiH susreće.

Glavno vijeće HNS-a BiH, političko i operativno tijelo HNS-a BiH, okuplja hrvatske intelektualce, stručnjake i druge ugledne osobe iz braniteljske, društvene, intelektualne, vjerske, kulturne, socijalne, gospodarske i športske sfere iz Domovine i dijaspore, sa svrhom da kroz svoje odjele promišlja, planira, koordinira i provodi moguća rješenja na sve veće društveno-političke probleme s kojima se hrvatski narod u BiH i Bosna i Hercegovina suočavaju.
Stoga, nama, hrvatskim braniteljima u BiH, nije jasno kojem su to hrvatskom intelektualcu i stručnjaku vrata HNS-a BiH zatvorena, izuzev onih koji ne poštuju biračku volju hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatsko narodno vijeće BiH, kojim predsjedava fra Luka Markešić, je institucija, naizgled slična HNS-u BiH, koja pokušava politički zastupati interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, no temeljni problem ove institucije jest to što okuplja pripadnike hrvatskog naroda koji su izabrani isključivo biračkom voljom bošnjačkog naroda, i koji su, kao takvi, konstantno u službi urušavanja konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH koja se izražava kroz većinsku biračku volju, te u potpunosti u funkciji građanske unitarističke politike koju provode velikobošnjački politički i intelektualni centri u Bosni i Hercegovini.

Godina 2014. je izborna godina, kada se provode opći izbori od županija do Predsjedništva BiH, stoga nas nimalo ne začuđuje sve veći medijski politički nasrtaj na Hrvatski narodni sabor BiH i njegovo jedinstvo unutar sebe, čime svakodnevno postaje sve vidljivije tko će tražiti biračku potporu hrvatskog naroda, a tko će se staviti na raspolaganje biračkoj volji bošnjačkog naroda.
Izborni inženjering u BiH je u potpunoj funkciji dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH, i samo je Hrvatski narodni sabor BiH u mogućnosti dobiti plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda u BiH, i stoga, mi hrvatski branitelji u BiH, inzistiramo na zajedništvu političkih stranaka u Hrvatskom narodnom saboru BiH i na zajedničkom izlasku u svim izbornim jedinicama na predstojećim općim izborima.


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA