Hrvati u BiH: Od zuluma do Države za čovjeka

izbori, Hrvati, posavski obzor, Hrvati u BIH, majorizacija, Zlatko Lagumdžija

Hrvati u BiH masovno su izašli na referendum i glasovali za neovisnost. 1. ožujak ove godine  Hrvati u BiH nisu proslavljali, jer oni i nisu prije 20 godine glasovali za ovu i ovakvu BiH.

Referendumsko pitanje je glasilo: "Jeste li za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?"

Bosna i Hercegovina danas 20 godina poslije niti je suvremena, niti je ravnopravna država, bar ne za Hrvate koji žive u njoj. Uostalom tko bi od Hrvata  slavio državu u kojoj su svedeni na manjinu i čija se prava konstantno gaze i ugrožavaju. Današnje stanje nije ništa drugo nego nastavak kalvarije koju je jedan (na papiru) ravnopravan narod doživljavao kroz povijest na ovim prostorima. Od Turskog zuluma, preko komunističke vlasti, pa do dana današnjeg kada su se prva Hrvata svela na minimum i kada ih u vlasti predstavlja netko tko nema nikakav legitimitet.

Za takav položaj Hrvati moraju zahvaliti ponajprije međunarodnoj zajednici koja je dozvolila da jedan ravnopravan narod bude majoriziran, Zlatku Lagumdžiji i njegovoj politici, te mizernim strankama koje su za udio u vlasti pristali biti grobari prava svoga naroda u ovoj jadnoj državi. Velikobošnjački plan progona Hrvata počeo je sa izborom čovjeka za hrvatskog člana predsjedništva glasovima Bošnjaka, a nastavio se i nastavlja se sa uspostavom nelegalne vlasti u FBiH.

Zahvaljujući ponajprije Zlatku Lagumdžiji i njegovim satelitima koje je nažalost podržala međunarodna zajednica danas velika većina Hrvata (preko 90 %) ne osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom državom. Svi oni koji su uključeni u Lagumdžijin projekt progona i majorizacije Hrvata morali bi znati da 1. ožujka ne bi imali što slaviti da nije bilo Hrvata. Hrvati su masovno glasovali za neovisnost BiH, a zatim i sa puškom u ruci stali na branik te iste Bosne i Hercegovine. Zna se dobro što je u to vrijeme bio Zlatko Lagumdžija. Slučajni prolaznik i ništa više…

Nažalost danas taj isti slučajni prolaznik uz pomoć svojih satelita i poltrona na sve načine pokušava iz ove države istjerati Hrvate koji su je u konačnici i obranili, a onda se na svojoj osobnoj televiziji čudom čudi što ti isti Hrvati  ne slave državu kakvu je on zamislio.

Zar bi Hrvati trebali slaviti nametnutog člana predsjedništva i nametnutu i nelegalnu Vladu FBiH? Zar Bi Hrvati trebali odobravati nametnute nadzorne i upravne odbore tvrtki sa svojim predznakom iz kojih se isisava novac u drugom pravcu. Zar bi Hrvati trebali slaviti sve ono što im je nametnuto u ovoj vještačkoj tvorevini? Zar bi Hrvati trebali slaviti državu u kojoj nemaju svojih medija ili u kojoj plaćaju najskuplju struju?

Hrvati niti su glasovali niti su se borili za ovakvu BiH, koja je postala država jednog čovjeka i njegovih satelita. Svi oni koji podržavaju njega i njegove poltrone trebaju se dobro zamisliti i zapitati kakve sličnosti imaju njegova BiH sa Hrvatskom do Drine i Državom za poticaje i kupovinu glasova. Jadna majko čudnih li svatova…

Bosna i Hercegovina je zemlja i Hrvata. Bila je i oduvijek će biti bez obzira na sve što im se dešavalo i što im se dešava danas u 21 stoljeću. Preživio je ovaj narod Turski zulum, preživio je komunističke zločine, pa će i ovu državu za čovjeka. BiH će biti i država Hrvata, kao što je ostala dva naroda ili je neće biti. Povijest je to sada pokazala, pa će pokazati i ovo. Našim federalnim partnerima želim sretan dan neovisnosti uz pitanje kako bi se oni osjećali da im je član predsjedništva netko tko sa Bošnjacima nema nikakve veze ili da im je predsjednik Federalne vlade Fikret Abdić ?

hercegovina.info