Hrvati Bugojna osudili izjavu Bakira Izetbegovića

federacija, Doboj, kamenovanje, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, zarobljenici, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, Hrvati, Bakir Izetbegović, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, ratni zločin, nestali hrvati, Bugojno, ratni zločin, Bugojno, teror, pismo, Bugojno, Zločini Armije BiH, skandal, Bugojno, Hrvati, ratni zločin, Bugojno
Ovakva isprika s uvredom jasno oslikava stav bošnjačke politike koja i dalje obmanjuje javnost. Evo i rezultata „incidenta" Armije BiH koji se u lipnju dogodio u Bugojnu: 200 poginulih Hrvata Bugojna, među kojima i 69 civila, a još 16 poginulih poslije povlačenja. Kroz bugojanske logore je prošlo više od 2000 Hrvata, njih 550 je prošlo kroz zloglasni logor „Stadion", a 294 logoraša proveli su punih osam mjeseci zlostavljani - i psihički i fizički (tučeni, mučeni glađu i žeđu, prisilnim radom na prvoj crti bojišnice služili su kao živi štit).

U tom Vašem „incidentu" prognano je 14.000 Hrvata. Za tijelima 36 bugojanskih Hrvata i danas tragamo, 16 njih su nestali civili, a 20 uglednih bugojanskih Hrvata odvedeno je iz bugojanskih logora i te „incidentne" osobe ni danas ne žele reći gdje su tijela naših najmilijih. Ovakvom izjavom hrvatskom narodu šaljete jasnu poruku koliko mogu biti jednakopravni u BiH. Hrvatski narod to više neće dozvoliti i nadamo se da će imati snage izboriti se za svoju jednakopravnost i za federalnu jedinicu s hrvatskom većinom, stojio u reakciji Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Bugojno.