HRS se širi na Središnju Bosnu

HRS
Zbog sve većeg zanimanja za rad HRS-a , te učlanjenja dovoljnog broja članova ove stranke na području Središnje Bosne, stekli su se uvjeti da se ova stranka formalno organizira ograncima u općinama Središnje Bosne. Za početak to će biti općine Novi Travnik, Vitez i Travnik.

„Formirali smo HRS kako bi primjerom dokazali kako se politika može voditi i bez osobnih interesa i skrivenih namjera. Čast nam je, ali i ogromna odgovornost, što dobivamo sve više i više članova, do te mjere da su se stekli uvjeti za formalno organiziranje stranačkih organizacija i u Središnjoj Bosni" rekao je Slaven Raguž, predsjednik HRS-a.

Odlukom Predsjedništva HRS-a za povjerenika stranke za Središnju Bosnu imenovan je Tomislav Turić, koji će koordirinati organiziranje stranačkih odbora u spomenutim općinama, a kasnije nadamo se i u ostalim općinama Središnje Bosne.

„Svjesni smo kako se mnogi pasaju politike i radije se drže po strani. Radije odseljavaju i bježe, nego se hvataju u koštac sa svim problemima s kojima smo okruženi. No, odustajanjem i bježanjem ostavljamo prostor za neometano djelovanje ovima koji su nas doveli u situaciju sveopće društveno političke, ali i ljudske krize. Odlučili smo kroz HRS nastaviti graditi alternativu politici koja Središnju Bosnu smatra svojim političkim monopolom, a taj monopol utjelovljuje isključivo kroz zadovoljavanje osobnih interesa. HRS je dokazao da je jedina zdrava alternativa aktualnoj hrvatskoj politici u BiH i svojim djelima ćemo pokazati da ćemo to ostati i u budućnosti. Mi smo dokaz kako ima prostora za praktično djelovanje u politici svima onima mladima koji imaju ideje i volje, ali nikada nisu dobili prigodu to pokazati, ili im je ona uskraćena od strane onih koji politiku vide kao cilj, a ne kao sredstvo" izjavio je Tomislav Turić, povjerenik HRS-a za Središnju Bosnu.

HRS