Hrabri dječak iz BiH prebolio rijedak oblik tumora i vraća se kući

Hrabri dječak iz BiH prebolio rijedak oblik tumora i vraća se kući

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u ožujku prošle godine dijagnostificirana rijetka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimka pluća.

Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednju snimku koju smo čekali. Snimka pluća, jučer su nam priopćili kako su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju, napisala je Makova majka.

Dodala je i kako će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo, navodi majka, prenosi Radiosarajevo.ba.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626815084392953&set=a.111616659246134&type=3&theater

Podsjetimo, dječaku je krajem ožujka dijagnostificiran rijedak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfoma pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.