Holub potvrdio za SEEbiz: Istražujemo predmet Dodik – Hypo

Holub potvrdio za SEEbiz: Istražujemo predmet Dodik – Hypo

...austrijskog parlamentarnog istražitelja Afere Hypo, koji potvrđuje kako je pokrenuta istraga u Slučaju Dodik - Hypo.

Nakon što se Milorad Dodik prošlog tjedna dislovno obrušio prijetnjama i napadima, kako na mene kao novinara i portal SEEbiz na kojem pišem kao kolumnist, al ii na druge kolegice i kolege i medije koji su prenijeli našu informaciju o pokretanju međunarodne istrage protiv Dodika u Slučaju Hypo, te nakon što je Dodik ustvrdio kako se protiv njega ne vodi nikakva istraga, ekskluzivno objavljujem detalje iz službenog dopisa kojeg mi je danas, u utorak, 20. studenog 2012. godine, poslao austrijski parlamentarni istražitelj Afere Hypo Rolf Holub.

"Nakon naših sastanaka u Parlamentu mogu Vam potvrditi kako sam dokumentaciju o Slučaju Novković - Dodik - Hypo, proslijedio istražnom timu CSI Hypo u Austriji na daljnju istragu.

Također mogu Vam potvrditi kako ću i osobno posjetiti Banja Luku i BiH, čim mi to moje druge aktivnosti budu dopuštale, a kako bi izvršio uvid u sve relevantne informacije i dokumente, te se sastao sa svim relevantnim svjedocima u Slučaju Novković - Dodik - Hypo, te kako bi se sastao sa relevantnim institucijama u Banja Luci i BiH vezano za ovaj slučaj i njegovu povezanost sa Hypo Grupom u Austriji i Hypo Alpe Adria Bankom u Banja Luci.

Do mojeg dolaska u Banja Luku, nadam se kako ćete mi uputiti i sve dodatne i daljnje informacije i dopune do kojih u međuvremenu dođete vezano za ovaj slučaj", stoji u pismu Rolfa Holuba.

Milorad Dodik i Slučaj Novković - Dodik - Hypo, a kako to svjedoči i pismo austrijskog parlamentarnog istražitelja Afere Hypo Rolfa Holuba, sasvim sigurno su pod međunarodnom istragom zbog Slučaja Hypo, o čemu sada više ne može biti nikakve sumnje, bez obzira na Dodikove tvrdnje kako to nije istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumenti, naprosto, demantiraju Milorada Dodika, koji iz razumljivih razloga u panici niječe bilo kakve istrage protiv njega i njegovog sina u ovom slučaju.

seebiz.eu