Holub potvrdio za SEEbiz: Istražujemo predmet Dodik – Hypo

Holub potvrdio za SEEbiz: Istražujemo predmet Dodik – Hypo

...austrijskog parlamentarnog istražitelja Afere Hypo, koji potvrđuje kako je pokrenuta istraga u Slučaju Dodik - Hypo.

Nakon što se Milorad Dodik prošlog tjedna dislovno obrušio prijetnjama i napadima, kako na mene kao novinara i portal SEEbiz na kojem pišem kao kolumnist, al ii na druge kolegice i kolege i medije koji su prenijeli našu informaciju o pokretanju međunarodne istrage protiv Dodika u Slučaju Hypo, te nakon što je Dodik ustvrdio kako se protiv njega ne vodi nikakva istraga, ekskluzivno objavljujem detalje iz službenog dopisa kojeg mi je danas, u utorak, 20. studenog 2012. godine, poslao austrijski parlamentarni istražitelj Afere Hypo Rolf Holub.

"Nakon naših sastanaka u Parlamentu mogu Vam potvrditi kako sam dokumentaciju o Slučaju Novković - Dodik - Hypo, proslijedio istražnom timu CSI Hypo u Austriji na daljnju istragu.

Također mogu Vam potvrditi kako ću i osobno posjetiti Banja Luku i BiH, čim mi to moje druge aktivnosti budu dopuštale, a kako bi izvršio uvid u sve relevantne informacije i dokumente, te se sastao sa svim relevantnim svjedocima u Slučaju Novković - Dodik - Hypo, te kako bi se sastao sa relevantnim institucijama u Banja Luci i BiH vezano za ovaj slučaj i njegovu povezanost sa Hypo Grupom u Austriji i Hypo Alpe Adria Bankom u Banja Luci.

Do mojeg dolaska u Banja Luku, nadam se kako ćete mi uputiti i sve dodatne i daljnje informacije i dopune do kojih u međuvremenu dođete vezano za ovaj slučaj", stoji u pismu Rolfa Holuba.

Milorad Dodik i Slučaj Novković - Dodik - Hypo, a kako to svjedoči i pismo austrijskog parlamentarnog istražitelja Afere Hypo Rolfa Holuba, sasvim sigurno su pod međunarodnom istragom zbog Slučaja Hypo, o čemu sada više ne može biti nikakve sumnje, bez obzira na Dodikove tvrdnje kako to nije istina.

Dokumenti, naprosto, demantiraju Milorada Dodika, koji iz razumljivih razloga u panici niječe bilo kakve istrage protiv njega i njegovog sina u ovom slučaju.

seebiz.eu