HNŽ opet bez ravnatelja policije: Huligani mogu bezbrižno zapaliti još koju zgradu

Vlada ZHŽ, vodoprivreda, HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Vlada HNŽ, Skupština HNŽ-a, Vlada HNŽ, bojkot, Denis Lasić, pripravnici, HNŽ, Vlada HNŽ, popis, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, stranke hnž-a, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, imena, kandidati, HNŽ, skupština hnž, Mostar, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, CCI, županija, HNŽ, Skupština HNŽ-a, premijer Vlade HNŽ, tužiteljstvo hnž, Vlada HNŽ, Natječaj, javni natječaj, stipendije, Vlada HNŽ, Mostar, radionica
...poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, a u svezi s imenovanjem ravnatelja policije HNŽ, nije održana. Naime, ministri iz SDP-a i SDA-a nisu došli na sjednicu, te zbog nedostatka kvoruma, ona nije mogla biti održana.

U izjavi za medije, predsjednik Vlade Denis Lasić kazao je kako ne zna koji su razlozi zbog kojih ministri iz bošnjačkog naroda nisu došli na sjednicu.

„Vama je, a i javnosti, poznato kako smo mi 8. veljače privremeno, na trideset dana, za vršitelja dužnosti ravnatelja policije imenovali gospodina Dragana Brkića. Suočeni s činjenicom kako taj rok istječe, za danas sam sazvao ovu izvanrednu sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda - imenovanje ravnatelja policije, s namjerom da konačno ovo pitanje dovedemo do kraja, kako bi policija, u punom kapacitetu, mogla obavljati svoje zadaće. Smatram potrebnim istaknuti kako, nakon događaja od 7. veljače, ali i drugih događanja zadnjih dana i tjedana, imamo obvezu dodatno povesti računa o sigurnosti svakog građanina, a na tu zadaću može odgovoriti jedino do kraja organizirana i ustrojena policija", kazao je predsjednik Lasić.

„Kolege iz reda bošnjačkog naroda ovim su činom na sebe preuzeli odgovornost za sve ono što se, ne daj Bože, može dogoditi u danima pred nama, jer moram podvući kako policijskim snagama, u punom kapacitetu, može zapovijedati, po našem zakonu, jedino i isključivo ravnatelj policije. Na kraju, podsjetit ću vas i na činjenicu kako je Neovisno povjerenstvo za odabir i reviziju, kojeg je imenovala Skupština, davno okončao svoj posao i Vladi kao jedinog kandidata na ovo mjesto predložio upravo Dragana Brkića", istaknuo je predsjednik Lasić.

Na pitanje novinara o budućim aktivnostima Vlade u svezi s ovim pitanjem, predsjednik Lasić kazao je kako će još danas Neovisnom povjerenstvu uputiti dopis u kojem će ih izvijestiti kako nije bilo moguće raspravljati o pitanju ravnatelja policije, te kako se nada da će Povjerenstvo, sukladno ovlastima koje ima, imenovati ravnatelja policije.

„Nakon ovakvog odnosa prema ovom pitanju kolega ministara iz bošnjačkog naroda, ostaje vjerovati da će policija, s kapacitetima koje ima, moći odgovoriti zadaćama koje su pred njom i kako ovo nije sračunata opstrukcija", zaključio je predsjednik Lasić, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Brotnjo.info