HNS BiH poziva sve iseljenike iz BiH da sudjeluju na izborima

HNS, Hrvati u BIH, kordinacija udruga, Hrvatski narodni sabor, pismo, HNS, kriza, BIH, HNS, izbori, branitelji, HNS, zahtjev, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, samouprava, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, sjednica, Hrvatski narodni sabor, kordinacija udruga, HNS, Herceg Stjepan Kosača, uredi, HDZ 1990, HNS, HNS, izbori, lista, izbori, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, liste, izbori, HNS, izbori, liste, HNS, vlada Federacije BiH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, pripreme, HVO, Hrvatski narodni sabor, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, HNS, sastanak, HNS, HVO, domovinski rat, HNS, javni RTV servis
...a trenutno žive izvan BIH, da pročitaju do kraja ovaj članak važan za opstojnost hrvatskog naroda u BiH! Vrijeme koje je iza nas, poglavito kriza koja je posljedica nelegalne nametnute vlasti u Federaciji BiH, pokazalo je da se radi o ključnim povijesnim trenucima za naš Narod.

12. listopada 2014. u Bosni i Hercegovini održat će se opći izbori, na kojima pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine koji trajno borave u njoj, ali i svi oni koji posjeduju njezino državljanstvo neovisno o tome gdje živjeli.

HNS BiH je jedina hrvatska koalicija na izborima u BiH. Smatramo da je zajedništvo ključnih hrvatskih stranaka na ovim izborima presudno za hrvatski Narod u BiH.

Ako ste protjerani ili odselili ne znači da ste i nestali i da vaš glas više ne vrijedi. Ukoliko se ne registrirate i ne izađete na izbore, vašoj braći Hrvatima koji su odlučili ostati živjeti u BiH prijeti mogućnost političkog, gospodarskog i fizičkog nestanka u srcu zapadnoeuropske civilizacije. Ne zaboravite da su hrvatski vojnici i civili, za ovu zemlju humsku, posavsku i lašvansku , oduvijek ginuli i život svoj davali za slobodu hrvatskog Naroda.

Izborima mogu pristupiti samo oni koji se prethodno registriraju.

UPUTE ZA GLASOVANJE (NIJE POTREBNO POSJEDOVATI OSOBNU CIPS-ovu ISKAZNICU)


Prema Izbornom zakonu BiH, da bi mogli glasovati morate ispuniti sljedeće uvijete:

- da ste državljanin BiH

- da na dan izbora (12.10.2014.god) imate 18 godina

- da imate prijavljeno prebivalište u BiH


Da bi ste mogli glasovati u odsutnosti na Općim izborima 2014. u BiH prvo se morate prijaviti za glasovanje izvan BiH do 29.07.2014. u 24:00h. Prijava se vrši tako da na stranici www.izbori.ba (Središnje izborno povjerenstvo) ili www.mvp.gov.ba (Ministarstvo vanjskih poslova BiH) skinete obrazac PRP-1 ručno ga ispunite te uz njega još priložite sljedeće dokumente:

-za osobe koje posjeduju dokument izdan u okviru CIPS sustava

- popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

- kopiju CIPS dokumenta


-za osobe koje nemaju dokument izdan u okviru CIPS sustava

- popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

- identifikacijski dokumant zemlje u kojoj živite (bilo koji dokument sa slikom)

- dokaz o državljanstvu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

- dokaz o prebivalištu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

 

Popunjen obrazac PRP-1 i dokumente možete poslati putem faxa na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334, putem e-maila na: [email protected] ili putem pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina. Da bi ste provjerili status Vašeg obrazca možete izvršiti provjeru na: tel. +387 033 251 331 ili +387 033 251 332 ili putem e-maila: [email protected]

Napomena: na obrazcu PRP-1 na pitanje br. 10 odgovor treba biti glasovanje putem pošte.

Pred same izbore HNS BiH će vas obavijestiti na koji najjednostavniji način pristupiti glasovanju a sada je najvažnije REGISTRIRATI SE, stoji u priopćenju.