HKZ Troplet: Poluotvoreno pismo Valentinu Inzku

Valentin Inzko, BIH, Valentin Inzko, pregovori, Valentin Inzko, Politika, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Milorad Dodik, Valentin Inzko, Milorad Dodik, SNSD, Valentin Inzko, sip, sunspenzija, Valentin Inzko, muslimani, Valentin Inzko, SDP BIH, SDA BIH, NS radom za boljitak, HSP BIH, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Srebrenica, Valentin Inzko, Valentin Inzko, HDZ BiH, SNSD, visoki predstavnik, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Bugojno, dževad mlaćo, Valentin Inzko, izbori, Troplet, Valentin Inzko, pismo, Valentin Inzko, HRS, Valentin Inzko, Hrvatska republikanska stranka, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Njemačka, Christian Schmidt, Valentin Inzko, Milorad Dodik, negiranje genocida, Valentin Inzko, OHR, vijesti
Arhiva

Ima neke četiri godine kako su nam se počeli obraćati roditelji djece koja pohađaju nižu osnovnu školu i tražiti pomoć. Dešava se nešto čudno! Naime, djeca koja uče tablicu dijeljenja moraju naučiti da je trećina od sedamnaest pet, odnosno da je sedamnaest podijeljeno s tri jednako pet. Kad su se roditelji obratili učiteljicama koje tako uče djecu i protestirali, one su rekle da je takvo tumačenje dao Visoki predstavnik, a kako je isti iznad Ustava i zakona, one tako moraju učiti djecu bez obzira na zakone matematike, fizike, prirode i društva.

Naravno, mi ne vjerujemo da vi kršite te zakone, takve stvari su se dešavale u nekim nedemokratskim režimima. Recimo tako je, na primjer, radio Staljin (za Vašu informaciju, Staljin je bio komunistički diktator u nekadašnjem SSSR-u). Jedanput je on od svojih elektroinženjera tražio nešto nemoguće, a kad su mu oni rekli da je to nemoguće jer je to protivno Kirchhoffovim zakonima, Staljin je odgovorio „Neće nama tamo neki mrski Švabo određivati kako će teći sovjetska struja!" Stoga vam se obraćamo s zamolbom da riješite ovu situaciju jer to može prerasti u ozbiljan problem.

Evo primjer problema: Gore spomenuto dijete nauči da je 17 : 3 = 5, i bez problema ovdje završi škole i fakultete s odličnim uspjehom. Naravno, ovdje ne može naći posla jer neki konstantno upropaštavaju ovu lijepu zemlju, pa ide tražiti posao negdje vani. Gdje će? Naravno u EU, i eto ga na primjer u Austriju, recimo u Feistritz im Rosental. Dođe na intervju za posao, pitaju ga „Koliko je 17:3", on odgovori „Pet", kažu „Žao nam je, nije točno. Ništa od posla!". Propast. (Ili će u Feistritzu priznati takav odgovor?!)


Samo bi Vam željeli spomenuti da su nam se obraćali i zabrinuti roditelji nekih federalnih političara koji su također povjerovali da je pet trećina od sedamnaest, pa sada imaju ozbiljnih psihičkih problema i preživljavaju teške duševne boli. Želimo da naša djeca postanu dobri i pošteni, zdravi ljudi a ne kao ti političari, i stoga izražavamo svoju duboku zabrinutost.

Dakle, molimo Vas da riješite ovaj problem zbog budućnosti naše djece. Ako istinski smatrate da je sedamnaest podijeljeno s tri jednako pet, odnosno da je trećina od sedamnaest pet, složit ćemo se bez obzira što je to protiv zdravog razuma. U tom slučaju Vas molimo da takvu odluku nametnete i Europskoj uniji, na isti način kao što je onaj Visoki predstavnik, demokratski i u skladu s ljudskim pravima, nametnuo Mostarski statut. Tako da to vrijedi za EU i šire, SAD, Rusiju, Kinu, Ukrajinu, ... kako naša djeca u budućnosti ne bi imala problema s matematikom kad odu tamo negdje. I molimo Vas nemojte zaboravit ISIL (Islamsku državu Sirije, Iraka, Levanta i neznamtinijačegajoš), jer značajan broj mladih iz BiH odlazi tamo, pa mogu imati neugodnosti pri rješavanju matematičkih problema. Znate da se ti dobroćudni isilovci lako naljute kad se radi o nepoznavanju matematike.
Usput ćemo spomenuti još jedan sličan problem, istina apsolutno nevažan (što je u praksi potvrđeno) pa se nemojte, molimo Vas, zbog istoga zabrinjavati. Upravo su završeni opći izbori i slijedi formiranje Zastupničkog doma i Doma naroda, a zatim i izvršne vlasti u Federaciji. Pri tome značajnu ulogu ima trećina od sedamnaest izaslanika u svakom klubu konstitutivnih naroda. Kako postoji dilema kod nekih neukih i zbunjenih političara o tome koliko je glasova potrebno da bi se zadovoljila zakonska odredba o potpori jedne trećine od sedamnaest izaslanika (ti tvrde da je to pet), molimo Vaše jasno tumačenje.

S uvjerenjem da će te razriješiti ove probleme, jer znamo da Vi kao Visoki predstavnik, pored ostalih puno važnijih briga, dijelite i našu zabrinutost za budućnost naše djece, srdačno Vas i sa zahvalnošću pozdravljamo,

Zabrinuti roditelji djece koja uče tablicu dijeljenja
Zabrinuti muževi nervoznih učiteljica koje uče tu istu djecu
Zabrinuti roditelji federalnih političara koji trpe duševne boli

HKZ Troplet