FOTO/VIDEO  HKD Napredak predstavio 67. Godišnjak i kalendar za 2020. godinu

Predstavljen hrvatski narodni godišnjak
Fena

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" predstavilo je danas 67. izdanje Hrvatskog narodnog godišnjaka, koje je jedno od najznačajnijih izdanja ovog društva, i kalendar za 2020. godinu.

Glavni i odgovorni urednik Napretkovog Godišnjaka Franjo Bratić je istakao da je ovogodišnje izdanje posvećeno, većim dijelom, 66. godišnjoj skupštini Napretka te izboru novog predsjednika Nikole Čiče.

"Nakon 29 godina s kormila je otišao predsjednik društva, profesor Franjo Topić. Topić je označen Napretkom i Napredak je označen Topićem. Ono što je napravio za ovo društvo je ogromno djelo",  naglasio je Bratić.

Poručio je da je Napredak velika obitelj, s velikim uspjesima, te da svaku godinu mogu označiti povijesnom.

https://www.youtube.com/watch?v=crPCjdGxgXg&feature=emb_title

Dopredsjednik Napretka i glavni urednik ovogodišnjeg kalendara Miroslav Landeka kazao je da su ove godine na kalendaru predstavljene tvrđave.

"Nastojimo kroz kalendar očuvat svoju kulturnu baštinu. Činjenica je da se nalazimo u digitalnoj eri, ali nije splahnula želja za kalendarom", rekao je Landeka.

Predsjednik BZK Preporod Sanjin Kodrić istakao je važnost društava kakva su Napredak, Preporod te Prosvjeta i La Benevolencija jer, kako je naveo, zajednički grade kulturni sistem BiH s pozitivnim refleksijama u cjelini bh. društva.

"Zahvaljujući Godišnjaku moguće je rekonstruirati ono što je povijest HKD Napredak, ono što su njegovi rezultati i doprinosi",  istakao je Kodrić.

Na predstavljanju Godišnjaka istaknuto je da obiluje brojnim oblastima među kojima su povijest, književnost te osvrti i prikazi.