Hercegovački recept: Tvornica alata postala tvornica slatkiša

Hercegovački recept: Tvornica alata postala tvornica slatkiša

Premijer RS Milorad Dodik i predsjednik Koncerna Svisslion-Takovo Rodoljub Drašković otvorili su jučer u Trebinju pogon za proizvodnju konditorskih proizvoda vrijedan 18 milijuna eura.

U tvornici je ugrađena najsuvremenija procesna računalna i automatizirana, a za pet mjeseci završena je rekonstrukcija 19.500 metara četvornih proizvodnog prostora.

"U iduće tri godine planirana je proizvodnja od oko 30.000 tona proizvoda, koji će biti plasirani u Europu i svijet" najavio je Drašković i dodao kako će to biti najprofitabilnija tvornica u jugoistočnoj Europi.

"Ova tvornica će znatno doprinijeti revitalizaciji Industrije alata jer će se 30 posto prihoda tvornice konditorskih proizvoda ulagati u Industriju alata" rekao je Drašković.

Trenutno tvornica upošljava 170 radnika, većinom iz Industrije alata, a Drašković namjerava taj broj povećavati sa širenjem proizvodnje i otvaranjem novih linija piše bosansko-hercegovački Poslovni portal (poslovniportal.ba)

Osnova proizvodnog programa pogona je proizvodnja eurokrema, a radiće se i ratluk, flips, te mješavina keksa.

Prebrodili birokratsko-sindikalna podmetanja

Drašković je od samog početka realizacije svoje ideje bio suočen s raznim birokratskim i sindikalnim podmetanjima koji su u jednom trenutku ugrozili njegove planove i prijetili povlačenjem iz Hercegovine. Vlada RS uočila je u posljednjem trenutku vrijednost ulaganja i omogućila uspješnu realizaciju projekta